8.8.22

«Αυτά θα πει ο Μητσοτάκης στη δήλωση του»...


Η ανάρτηση καθηγητή Δημοσίου Δικαίου που έγινε viral...

Ο Πρωθυπουργός βρίσκεται σε δύσκολη θέση, καθώς μία πίσω από την άλλη έρχονται οι αποκαλύψεις για την παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ, ενώ υπό διερεύνηση είναι και το σύστημα Predator. Ένα περίγραμμα για το τι αναμένεται να πει ο Κυριάκος Μητσοτάκης δίνεται και με την «Off the record» δήλωση του στην εφημερίδα «Το Βήμα». 

Πάντως, μία... εικόνα για το τι αναμένεται να πει ο Πρωθυπουργός σήμερα Δευτέρα παρουσιάζει με μία χιουμοριστική ανάρτηση – η οποία έχει δεκάδες σχόλια και κοινοποιήσεις – στο Facebook ο Καθηγητής Δημοσίου Δικαίου και Δικαίου Κοινωνικής Ασφάλειας Ξενοφών Κοντιάδης. Ο γνωστός καθηγητής δεν περιορίζεται εκεί. Δίνει και τις αντιδράσεις που θα ακολουθήσουν τα κόμματα της Αντιπολίτευσης μετά τη δήλωση του Πρωθυπουργού. 

Η ανάρτηση του Ξενοφώντα Κοντιάδη

Επειδή κάποιοι έχουν αγωνία τι θα πει ο κ. Μητσοτάκης για τις υποκλοπές, ιδού τι μου αποκάλυψε πριν από λίγο η γυάλινη σφαίρα της γιαγιάς (και όχι το Predator): 

α) Θα ζητήσει μια μεγάλη συγγνώμη από τον κ. Ανδρουλάκη, παρ’ όλο που δεν γνώριζε ο ίδιος αυτά που συνέβησαν

β) Θα αναλάβει την πολιτική ευθύνη, επισημαίνοντας ότι ήδη έκανε δεκτή την παραίτηση του αρμόδιου και υπεύθυνου διοικητή της ΕΥΠ

γ) Θα εξαγγείλει τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής το φθινόπωρο για τη διερεύνηση της υπόθεσης

δ) Θα ανακοινώσει σειρά σημαντικών θεσμικών μεταρρυθμίσεων στην ΕΥΠ και την ΑΔΑΕ για να θωρακίσει το απόρρητο των επικοινωνιών

ε) Θα δηλώσει ότι εμπιστεύεται την ανεξάρτητη δικαιοσύνη ότι θα διαλευκάνει όλες τις σκοτεινές πτυχές αυτής της δυσώδους υπόθεσης

στ) Θα καταγγείλει όσους καπηλεύονται αυτό το μεμονωμένο περιστατικό για να κάνουν άγονη αντιπολίτευση κλπ κλπ.

Για να μην έχει κανείς αγωνία και για τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, αυτή σύσσωμη θα θεωρήσει ανεπαρκείς τις εξηγήσεις Μητσοτάκη και θα καταγγείλει τους κρατικούς και παρακρατικούς μηχανισμούς που παραβιάζουν θεμελιώδη ατομικά δικαιώματα. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιμείνει στην παραίτηση του πρωθυπουργού και το ΠΑΣΟΚ θα ζητήσει αναλυτική ενημέρωση για όλα τα βήματα που οδήγησαν στο σκάνδαλο.

Επίσης, στη γυάλινη σφαίρα μου βλέπω τον Τάσο Τέλλογλου και το inside story σύντομα να αποκαλύπτουν νέα στοιχεία για το ελληνικό Γουότεργκεϊτ, χάρη και στο “βαθύ λαρύγγι” εντός των μυστικών υπηρεσιών με το οποίο συνομιλούν.

Τέλος, οι νέες δημοσκοπήσεις που θα γίνουν μετά από τα προηγούμενα, θα δείξουν σημαντική υποχώρηση της ΝΔ και άνοδο του δεύτερου και του τρίτου κόμματος.

ΥΓ. Για ερωτικά και επαγγελματικά ζητήματα η γυάλινη σφαίρα δεν προβλέπει τα μελλούμενα δημοσίως αλλά μόνο κατ’ ιδίαν...


topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: