17.8.22

Οι τουρίστες πήραν τα βουνά...


Με ανέσεις, παροχές και υπηρεσίες που θα τις ζήλευαν ακόμα και μεγάλα παραλιακά πεντάστερα θέρετρα, πολλά μικρά ξενοδοχεία στην ελληνική ορεινή επαρχία, αποτελούν αυτόνομους, αλλά και περιζήτητους προορισμούς για ξένους και «ψαγμένους» τουρίστες από το εξωτερικό, κατά την καλοκαιρινή περίοδο...

Η τάση των διακοπών στη φύση, δεν επιταχύνθηκε απλά κατά την περίοδο της πανδημίας, αλλά έγινε μεγάλη μόδα και για πολλούς τελικά ανάγκη. Δεκάδες μικρά ξενοδοχεία στα ορεινά της Ελλάδας, όχι στους διάσημους χειμερινούς προορισμούς της ενδοχώρας μόνο, αλλά και στα πιο δημοφιλή νησιά, βλέπουν τη ζήτηση τους να απογειώνεται. Μεμονωμένοι τουρίστες, παρέες αλλά και οικογένειες από την Ευρώπη και φέτος έντονα και από την Αμερική, αναζητούν για τις διακοπές τους καταλύματα μέσα στη φύση και ειδικά στα ορεινά και ημιορεινά. Οι λόγοι πολλοί, τους οποίους ενίσχυσαν τα δύο και πλέον έτη πανδημίας.

Ζαγόρι: Καλοκαίρι στο βουνό

Το διεθνώς βραβευμένο θέρετρο βουνού Aristi Mountain Resort & Villas στο χωριό Αρίστη στα Ζαγοροχώρια, προσέθεσε πρόσφατα στις υποδομές του μια μεγάλη εξωτερική πισίνα αλλά και πολυχώρο αναψυχής και εκδηλώσεων, ως αποτέλεσμα της έντονης ζήτησης κατά την καλοκαιρινή περίοδο.

Οι τουρίστες πήραν τα βουνά - Γεμάτα τα ξενοδοχεία σε ορεινή Κρήτη και Ήπειρο
Ο ιδιοκτήτης του κ. Βασίλης Ιωσηφίδης μιλώντας στο NEWS 24/7 εξηγεί: «Είναι αλήθεια ότι τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι επισκέπτες ανακαλύπτουν την χαρά των καλοκαιρινών διακοπών στο βουνό. Η ηρεμία που προσφέρει η δροσιά του το βράδυ οι γαστρονομικές του επιλογές αλλά και η δυνατότητα για μπάνιο στα κρύα νερά του Βοιδοματη ή στις Οβίρες αποτελεί πλέον συνειδητή επιλογή. Στην Αρίστη φέτος βρίσκουμε πολύ περισσότερους Αμερικανούς επισκέπτες αλλά και Ισραηλινούς, Γάλλους Γερμανούς και Ολλανδούς. Το Ζαγόρι προσφέρεται για διακοπές 12 μήνες τον χρόνο και αποτελεί παράδειγμα βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης. Φυσικά όπως κάθε περιοχή υπάρχουν ακόμη βήματα που πρέπει να γίνουν ώστε να διατηρώντας την αυθεντικότητα του τόπου και τη σύνδεση με την πρωτογενή παραγωγή να προσφέρουμε ολοένα και καλύτερες υπηρεσίες».

Διακοπές στον ορεινό ελαιώνα της Κρήτης

Στην Κρήτη, στο ορεινό χωριό Ζαρός στο νομό Ηρακλείου, ο Eleonas Country Village είναι κτισμένος σαν ένα μικρό κρητικό χωριό στην καρδιά ενός κατάφυτου ελαιώνα. Βραβευμένο διεθνώς ως κορυφαίο ξενοδοχείο για οικογένειες, δημιούργησε πρόσφατα υποδομές που απευθύνονται αποκλειστικά για ενήλικες, όπως μια μεγάλη θερμαινόμενη πισίνα, αλλά και βίλες με ιδιωτικές πισίνες.

Οι τουρίστες πήραν τα βουνά - Γεμάτα τα ξενοδοχεία σε ορεινή Κρήτη και Ήπειρο
Όπως λέει στο NEWS 24/7 ο ιδιοκτήτης του κ. Μανώλης Σαριδάκης, το ξενοδοχείο προσφέρει μια μεγάλη γκάμα από δραστηριότητες στη φύση, όπως περπάτημα και ποδήλατο βουνού σε σηματοδοτημένα μονοπάτια, παρατήρηση σπάνιων φυτών, κυνήγι τρούφας στο δάσος, μαθήματα μαγειρικής, κ.α.

«Η κύρια αγορά μας είναι οι Βρετανοί τουρίστες, οι οποίοι απολαμβάνουν πολύ τις διακοπές τους στο βουνό. Ακολουθούν οι Γερμανοί, ενώ φέτος με χαρά είδαμε αρκετούς επισκέπτες από την Ελβετία και την Αμερική, τάση που ελπίζουμε να συνεχισθεί. Η ηρεμία και η ανέγγιχτη φύση της περιοχής, τους προσφέρει απεριόριστες δυνατότητες εξερεύνησης και ψυχαγωγίας. Η γαστρονομία στον Ελαιώνα, είναι από τους τομείς που έχουμε επενδύσει ιδιαίτερα, προσφέροντας εξαιρετικές πρώτες ύλες από αγνά προϊόντα που παράγουμε οι ίδιοι, αλλά και μικροί παραγωγοί στη γύρω περιοχή. Φυσικά νοιαζόμαστε και για την απόλυτη ξεκούραση των επισκεπτών μας, παρέχοντας θερμαινόμενες πισίνες, μεγάλα σπίτια από πέτρα και ξύλο, αλλά και ιδιωτικές βίλες. Αυτό που ουσιαστικά προσφέρουμε είναι η γνωριμία με την αυθεντική Κρήτη, αυτή της ορεινής επαρχίας, μέσα από μοναδικές εμπειρίες, άριστες υποδομές και υπηρεσίες υψηλού επιπέδου», επισημαίνει ο κ. Σαριδάκης. Μάλιστα για το πρώτο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου το ξενοδοχείο διοργανώνει ειδικά πακέτα για όσους θέλουν να συμμετέχουν στην συγκομιδή της ελιάς.

Γνωριμία με τον Ψηλορείτη

Το «Έναγρον» είναι ένα από τα πρώτα οικοτουριστικά ξενοδοχειακά χωριά που δημιουργήθηκαν στην Κρήτη. Βρίσκεται στους πρόποδες του Ψηλορείτη, στον μινωικό οικισμό της Αξού, στο νομό Ρεθύμνης σε ένα υψόμετρο 450 μέτρων. Το Έναγρον εκτείνεται σε μία περιοχή 60,000 τ.μ. άγριας βλάστησης, αμπελώνων, ελαιώνων, περιβολιών και βοτανικών κήπων και διαθέτει 32 διαμερίσματα.

Οι τουρίστες πήραν τα βουνά - Γεμάτα τα ξενοδοχεία σε ορεινή Κρήτη και Ήπειρο
Όπως λέει στο NEWS 24/7 ο συνιδιοκτήτης του κ. Βασίλης Παπαδάκης, η οικογένεια του από προσωπική ανάγκη αποφάσισε να επιστρέψει στην ύπαιθρο και να δημιουργήσει ένα οικοτουριστικό χωριό. «Οι ιδέες χρόνο με τον χρόνο γίνονται πράξη και η φιλοξενία έργο. Tα οργανικά απόβλητα παρέχουν την τροφή για τα ζώα της φάρμας η οποία παράγει το οργανικό λίπασμα που χρησιμοποιούμε στις καλλιέργειες μας. Από την φάρμα και τις καλλιέργειες παίρνουμε τα υλικά που χρησιμοποιούμε στην κουζίνα. Η μαγείρισσα μας, τα συνδυάζει με μαεστρία για να δημιουργήσει μερικά από τα καλύτερα πιάτα της κρητικής παραδοσιακής κουζίνας, της πιο αυθεντικής εκδοχής αυτής που διεθνώς είναι γνωστή ως μεσογειακή διατροφή. Επίσης ο ήλιος παρέχει την ενέργεια στο ηλιακό μας πεδίο προσφέροντας ζεστό νερό κατά την διάρκεια των 300 μερών της ετήσιας κρητικής ηλιοφάνειας».

Το Έναργον φιλοξενεί επισκέπτες από όλη την Ευρώπη, κυρίως οικογένειες, που απολαμβάνουν τις πολλές και διαφορετικές δραστηριότητες που προσφέρει. Όπως τονίζει ο κ. Παπαδάκης, το Έναγρον δεν έχει να κάνει μόνο με την διαμονή και την γαστρονομία. Ο στόχος μας είναι να συνδυάσουμε αυτά με μια συνολική εμπειρία που διαμορφώνεται μέσα από μια σειρά δραστηριοτήτων ψυχαγωγίας και εκμάθησης που αφορούν την φυσική και πολιτιστική κληρονομιά της Κρήτης, όπως πεζοπορικές εξορμήσεις, μαθήματα μαγειρικής, ιππασία με τα γαϊδουράκια, τυροκόμηση και ψήσιμό ψωμιού στον ξυλόφουρνο, συνάντηση με τον βοσκό και τους αγρότες στα κτήματα τους, επισκέψεις σε ιστορικά μοναστήρια και αρχαιολογικούς χώρους, κ.α.».

news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: