19.8.22

Καύσωνας...



Ο θερμός Αύγουστος άρχισε από την Πέμπτη 4 του μήνα με τη δημοσίευση της έρευνας των Reporters Unıted και της «Εφ.Συν.». Μέσα στις επόμενες ημέρες το θερμόμετρο ανέβαινε συνεχώς και κινούνταν στο κόκκινο. Οι τίτλοι αμείλικτοι...

Αναφέρονταν σε μια «τουρκική νησίδα» που είναι ενταγμένη στο Εθνικό Κτηματολόγιο. Στην καταδίκη των παρακολουθήσεων από την Πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου. Στο βραχυκύκλωμα από την Ε.Ε. στην παροχολογία. Στο ελληνικό Γουοτεργκέιτ, στην ελεύθερη πτώση του Κυριάκου Μητσοτάκη μετά την αποκάλυψη για τις παρακολουθήσεις. Στις νέες αυξήσεις στις τιμές των τροφίμων και του ηλεκτρικού από τον Σεπτέμβριο. Στις αντικειμενικές αξίες, «δώρο» στην ιδιοκτήτρια εταιρεία στο Ελληνικό. Σε… καύση βρισκόταν και το μυαλό που δεν προλάβαινε να επεξεργαστεί τις πληροφορίες.

Στο twitter χθες δημοφιλή θέματα ήταν τα hashtags «Ολγα» (σ.σ. που αναφέρεται στην πιθανότητα η Ολγα Κεφαλογιάννη να γίνει πρόεδρος της Ν.Δ.), «Μητσοτάκης ο ωτακουστής», «τι ψηφίσατε ρε γιδοψηφοφόροι» και «Εβρος».


Αυτά συμβαίνουν όσο ο κόσμος βρίσκεται σε διακοπές και επιχειρεί να βρει την ψυχική του υγεία. Παρακολουθεί λιγότερο ειδήσεις στην τηλεόραση, ακούει τοπικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς [ολημερίς τραγούδια] και συνήθως αποφεύγει να αγοράσει εφημερίδες. Ομως το κινητό και η «βόλτα» στο ίντερνετ του δείχνουν πως όσο κι αν προσπαθεί να αποφύγει τη σκληρή, έως αποκρουστική, πραγματικότητα που δημιούργησε η κυβέρνησή του δεν θα μπορέσει να το πετύχει όσο αυτή εξακολουθεί να βρίσκεται στη θέση της.

Γνωρίζει ακόμα ότι οι εκλογές είναι από «πολύ» έως «σχετικά» κοντά -όποτε κι αν γίνουν- και ότι ο καθένας έχει κάνει ήδη τις επιλογές του. Και περιμένει να καταλαγιάσει ο… καύσωνας.

Μάνος Τσαλδάρης

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: