18.8.22

Ηχηρό μήνυμα Κεφαλογιάννη σε Μαξίμου στη σκιά του σκανδάλου...


Την ώρα που οι κινήσεις και δηλώσεις πανικού στο κυβερνητικό στρατόπεδο συνεχίζονται, καθώς το Μαξίμου βουλιάζει στις αποκαλύψεις για το σκάνδαλο παρακολουθήσεων και υποκλοπών, έρχονται στο φως σενάρια και παραφιλολογία με αφορμή το άνοιγμα της Βουλής την επόμενη εβδομάδα.

Καθώς είναι δεδομένο ότι... το θερμόμετρο θα αγγίξει κόκκινο στην Ολομέλεια και στις αρμόδιες επιτροπής, δημοσιεύματα στον κυβερνητικό και αντιπολιτευόμενο Τύπο, αλλά και τοποθετήσεις στα social media ανέφεραν ότι το Μαξίμου ενδέχεται να επιχειρήσει αντικατάσταση ορισμένων από τα μέλη της κυβερνητικής πλειοψηφίας στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας. 

Τέλος στα σενάρια με αιχμηρή ανάρτηση

Μέσα σε αυτό το κλίμα η Όλγα Κεφαλογιάννη επέλεξε να τοποθετηθεί με μια μακροσκελή ανάρτησή της, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν μετακινείται από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας.

Η βουλευτής Α’ Αθήνας υπογραμμίζει ότι έχει αδιάλειπτη παρουσία στις συνεδριάσεις της επιτροπής, ενώ προσθέτει με νόημα ότι «η αντικατάσταση των βουλευτών σε οποιαδήποτε επιτροπή είναι κοινοβουλευτική πρακτική που γίνεται κατόπιν επιθυμίας του ίδιου του βουλευτή να αντικατασταθεί λόγω προσωπικού κωλύματος, κάτι το οποίο στην περίπτωση μου δεν υφίσταται».

Αναλυτικά

Μια οφειλόμενη απάντηση, σε φήμες, δημοσιεύματα και «πληροφορίες».

Είμαι μέλος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής   Θεσμών και Διαφάνειας από το 2015, έχοντας εκπληρώσει με απόλυτη συνέπεια τα βουλευτικά μου καθήκοντα, συμμετέχοντας συστηματικά και ενεργά σε αυτήν την τόσο σημαντική  κοινοβουλευτική επιτροπή για τη διαφάνεια στην πολιτική ζωή του τόπου και τη λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών.

Κατά την περίοδο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, χρειάστηκε μαζί με τους συναδέλφους μου της Κ.Ο. της ΝΔ να δώσουμε σκληρές και κρίσιμες μάχες ενάντια στον αυταρχισμό και την απέχθεια της τότε κυβέρνησης στον δημόσιο έλεγχο.


Θυμίζω κρίσιμα θεσμικά ζητήματα, που αφορούσαν από τη συστηματική υποβάθμιση των ανεξάρτητων αρχών, μέχρι την προσπάθεια καθυπόταξης των μέσων μαζικής ενημέρωσης, όπως ήταν η ιστορία των τηλεοπτικών αδειών.


Κατά τη διάρκεια της παρούσας περιόδου έχω αδιάληπτη παρουσία στην επιτροπή, ακόμα και κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης μου ή και κατά την πρώτη περίοδο μετά τον τοκετό, μέχρι και την τελευταία συνεδρίαση της 29ης Ιουλίου 2022. 


Οφείλω να θυμίσω ότι η αντικατάσταση των βουλευτών σε οποιαδήποτε επιτροπή είναι κοινοβουλευτική πρακτική που γίνεται κατόπιν επιθυμίας του ίδιου του βουλευτή να αντικατασταθεί λόγω προσωπικού κωλύματος, κάτι το οποίο στην περίπτωση μου δεν υφίσταται.


Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι η συνέχιση της συμμετοχής μου στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, ιδίως σε αυτήν την κρίσιμη περίοδο, αποτελεί αυτονόητη υποχρέωση και επιβεβλημένο κοινοβουλευτικό μου καθήκον.

«Ο Μητσοτάκης έχει δυσανεξία στην αλήθεια»

Με αφορμή την παραφιλολογία αυτή, ξεχωριστό ενδιαφέρον αποκτά και η τοποθέτηση του Νίκου Καραχάλιου, πρώην γραμματέα Πολιτικού Σχεδιασμού και Προγράμματος της Ν.Δ.

Μιλώντας στον Ρ/Σ «Στο Κόκκινο» αναφέρθηκε με αιχμηρό τρόπο για το ζήτημα επισημαίνοντας: Η διαρκής επιτροπή Θεσμών και διαφάνειας, σύμφωνα με δημοσιεύματα του συμπολιτευόμενου και αντιπολιτευόμενου Τύπου, βαίνει προς αναδόμηση. γιατί; Γιατί ενοχλούν οι δέκα καραμανλικοί και σαμαρικοί βουλευτές που την απαρτίζουν. Γιατί είναι έντιμοι, έμπειροι, δεν είναι νέο-μητσοτακικοί και φοβούνται [οι του Μαξίμου] ότι η επιτροπή θα οδηγηθεί στην αλήθεια, μια λέξη στην οποία ο κ. Μητσοτάκης προφανώς έχει δυσανεξία».

«Θα με εκπλήξει να τα βάλει με στελέχη όπως η κ. Κεφαλογιάννη, ανθρώπους όπως ο κ. Τζαβάρας, στελέχη όπως ο Γιάννης Ανδριανός, ο κ. Κουτσούμπας, ο πολύπειρος Γιάννης Τραγάκης. Αυτοί οι άνθρωποι δεν επηρεάζονται. Και αυτό τον τρομάζει» συνέχισε.

«Γαλάζιος καύσωνας»

Μολονότι το άνοιγμα της Βουλής σε πρώτη φάση θα περιλαμβάνει συζήτηση στην Ολομέλεια και δεν είναι ακόμη γνωστό το πότε και με ποια ατζέντα θα συγκληθεί η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, είναι εμφανές ότι στο κυβερνητικό στρατόπεδο το θερμόμετρο ανεβαίνει επικίνδυνα.

Είναι, άλλωστε, γνωστό ότι πολλά από τα στελέχη της Ν.Δ. που βρίσκονται στη συγκεκριμένη επιτροπή δεν ανήκουν στον στενό πυρήνα του περιβάλλοντος Μητσοτάκη.

Υπενθυμίζεται, ακόμη, ότι εδώ και ημέρες το κλίμα στο γαλάζιο στρατόπεδο μυρίζει μπαρούτι με αφορμή το σκάνδαλο υποκλοπών, ενώ δεν αποκλείεται η κατάσταση να ξεφύγει περαιτέρω, εφόσον η κυβέρνηση επιλέξει να προχωρήσει σε διερεύνηση και των πεπραγμένων της κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου.

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: