8.8.22

Αμετανόητος, αλαζονικός κι επικίνδυνος...


Γιάννης Αλμπάνης

Το σημερινό διάγγελμα του πρωθυπουργού δεν είναι μόνο μνημείο αλαζονείας που προκαλεί τη νοημοσύνη των πολιτών με την παντελή έλλειψη πειστικότητάς του. Είναι ταυτόχρονα η πιο τρανταχτή απόδειξη ότι είναι αμετανόητος και δεν ορρωδεί προ ουδενός στην (όλο και πιο δύσκολη) προσπάθεια του να... μείνει γαντζωμένος στην εξουσία.

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός:

Δεν ανέλαβε καν την πολιτική ευθύνη για τις υποκλοπές, παρότι η ΕΥΠ υπαχθηκε στον ίδιο με τον πρώτο νόμο της κυβέρνησης του. Όλη η πολιτική ευθύνη φορτώθηκε στον Δημητριάδη λες και αυτός κυβερνάει.

Έβγαλε πόρισμα για την υποκλοπή Ανδρουλάκη. Η υποκλοπή αυτή μπορεί να είναι νομότυπη αφού είχε την έγκριση της εισαγγελέως, αλλά θα πρέπει να διαπιστωθεί αν ήταν νόμιμη με την εξέταση των δήθεν εθνικών λόγων που την υπαγόρευσαν. Αυτή η εξέταση είναι αρμοδιότητα της Δικαιοσύνης όχι του πρωθυπουργού

Λίγο πολύ ο κ. Μητσοτάκης μας είπε ότι ενδεχομένως σε μια δημοκρατία μπορεί και να είναι θεμιτό να παρακολουθείται ένας ευρωβουλευτής κι αρχηγός κοινοβουλευτικού κόμματος.

Δεν είπε λέξη για την παρακολούθηση των δημοσιογράφων Κουκάκη και Μαλιχούδη. Είναι άραγε business as usual σε μια δημοκρατία να παρακολουθούν οι μυστικές υπηρεσίες δημοσιογράφους;

Δεν ανέφερε καν τη λέξη Predator, το κακόβουλο λογισμικό με το οποίο επιχειρήθηκε η παρακολούθηση Ανδρουλάκη και παγιδεύτηκε ο Κουκάκης.

Δεν μπήκε στον κόπο να σχολιάσει τη χρονική συνάφεια των επισήμων υποκλοπών της ΕΥΠ με τις παράνομες του Predator.

Δεν αναφέρθηκε στις business Δημητριάδη με τους ανθρώπους που σχετίζονται με την Intellexa, την εταιρία που εμπορεύεται το Predator

Δεν είπε κουβέντα για τις μαφιόζικες πρακτικές εκβιασμού του Ανδρουλάκη από τον επικοινωνιακό μηχανισμό της ΝΔ. Ούτε μια λέξη στοιχειούδους αποστασιοποίησης από το βούρκο.

Κυρίως δεν προσπάθησε να δώσει μια κάποια εξήγηση για το πώς γίνεται να μην γνωρίζει ότι οι πιο στενοί συνεργάτες του παρακολούθούσαν τους πολιτικούς αντιπάλους του.

Αμετανόητος και αλαζόνας ακόμα και τώρα, ο κ. Μητσοτάκης γίνεται όλο και πιο επικίνδυνος για τη δημοκρατία. Είναι επείγουσα ανάγκη να μπει τέλος στην εκτυλισσομενη αντιδημοκρατική εκτροπή...

news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: