8.8.22

Παραιτείται ο Νίξον: Μην αυταπατάσθε...


O Μητσοτάκης δεν είναι Νίξον και οι Έλληνες δεν είναι Αμερικανάκια…

Μια μέρα σαν σήμερα, 8 Αυγούστου του 1974, ακριβώς πριν από 48 χρόνια, ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ρίτσαρντ Νίξον παραιτείται με το βράχο του σκανδάλου Watergate να του κυρτώνει την πλάτη.

Τυχαίο;  Σήμερα, 8 Αυγούστου, σε λίγες ώρες δηλαδή, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης, θα «απολογηθεί» για το σκάνδαλο των υποκλοπών, που ενέσκυψε εν μέσω Αυγούστου.

Ποιος είπε ότι τον... Αύγουστο δεν υπάρχουν ειδήσεις;

Κι όσοι περιμένουν να παραιτηθεί ο Μητσοτάκης, ή ζουν σε άλλη χώρα ή νομίζουν ότι οι Έλληνες είναι Αμερικανάκια…

Όταν παραπάτησε ο Νίξον ήταν πανίσχυρος· όταν έπεσε, ουδείς του πρόσφερε χέρι να τον σηκώσει.

«Έπεσες κύριε; Καλά να πάθεις»!

«Οι πολίτες οφείλουν να γνωρίζουν αν ο πρόεδρός τους είναι εγκληματίας», δήλωνε πεισματικά ο Νίξον και οι πολίτες των ΗΠΑ είχαν πειστεί πως «ναι, ήταν εγκληματίας»!

Ο Τύπος της πατρίδας του Αβραάμ Λίνκολν φρόντισε να κραυγάσει ότι ο «Βασιλιάς ήταν γυμνός» και βρόμικος...

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι πανίσχυρος – ακόμα – και τα όποια παραπατήματα του, αποτρέπονται από την αρωγή της βακτηρίας των «εφημερίδων της κυβερνήσεως» στο να μετατραπούν σε πτώση, που θα προκαλούσε οδυνηρό… κάταγμα ισχύος.

Σαν σήμερα πριν από 48 χρόνια, ο Ρίτσαρντ Νίξον δεν χαμογελούσε όταν βγήκε στο «γυαλί»· είχε την όψη του νεκρού. Και ήταν πολιτικά νεκρός!

Λίγα χρόνια μετά, ο δεμένος σαν τα καράβια έξω από το διαλυτήριο Νίξον, σε ομιλία του προς φοιτητές, είχε πει: «Το έτος 2000 θα βρίσκεστε ακόμα εδώ και τότε θα δούμε ποια θα είναι η αντίληψη για το πρόσωπό μου»…

Το έτος 2022, αν ρωτήσεις όσους γνωρίζουν Ιστορία θα σου πουν: Ο Νίξον είναι ο μοναδικός πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, που παραιτήθηκε από το αξίωμά του! Το Watergate ήταν το κτέρισμά στον τάφο του!

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ουδεμία σχέση έχει με τον Ρίτσαρντ Νίξον. Το «σκάνδαλο» των παρακολουθήσεων δεν είναι συγκρίσιμο με εκείνο του Watergate… Και το πιο σημαντικό: οι Έλληνες του απένταρου απέραντου, δεν είναι Αμερικανάκια που θα δεχτούν να παραιτηθεί ένας πρωθυπουργός τους για… ανέκδοτα παρακολουθήσεων.

Πόσοι χρειάστηκαν για ν’ αποτύχει ένας; Ε, αυτοί στο κάτω κάτω να πληρώσουν!

Νίκος Τζιανίδης

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: