17.8.22

Φορολογικές δηλώσεις: Μέχρι τέλη Αυγούστου η προθεσμία...


...για την υποβολή τους...

Την Τρίτη 30 Αυγούστου εκπνέει η προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, σύμφωνα με νέα νομοθετική διάταξη του υπουργείου Οικονομικών....
Παρά το γεγονός ότι φέτος η ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων ξεκίνησε να λειτουργεί από τις 30 Μαρτίου 2022 και μέχρι την 20η Ιουλίου είχε υποβληθεί το 81% των φορολογικών δηλώσεων, η χρονική αυτή παράταση κρίθηκε επιβεβλημένη λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που επικρατούν, για να διευκολυνθούν οι φορολογούμενοι πολίτες, οι λογιστές και οι φοροτεχνικοί, εξαντλώντας κάθε χρονικό περιθώριο παράτασης.

Επισημαίνεται ότι οι δύο πρώτες μηνιαίες δόσεις (Ιουλίου και Αυγούστου) του οφειλόμενου φόρου θα πρέπει να καταβληθούν μέχρι τις 31 Αυγούστου 2022.

Μέχρι στιγμής, όπως αναφέρει το Mega, έχουν γίνει περίπου 5 εκατομμύρια δηλώσεις από τους φορολογούμενους και οι υπόλοιποι φορολογούμενοι που θα κάνουν χρήση της παράτασης περιμένουν με αγωνία εάν θα ισχύει και για αυτούς η έκπτωση του 3% σε περίπτωση που καταβάλουν το ποσό εφάπαξ.


Δεν υπάρχουν σχόλια: