16.8.22

Παραδέχεται την ύπαρξη νεκρού κοριτσιού στον Έβρο ο Μηταράκης...


Σε εξαιρετικά δυσμενή θέση εξακολουθεί να βρίσκεται η κυβέρνηση που για ακόμα μια φορά έδειξε το κυνικό της πρόσωπο αρνούμενη να δράσει με την απαιτούμενη ταχύτητα για να διασωθούν έγκαιρα οι 38 μετανάστες (22 άνδρες, 9 γυναίκες -μία εγκυμονούσα στον όγδοο μήνα- και 7 παιδιά) που έμειναν για σχεδόν ένα μήνα... εγκλωβισμένοι σε νησίδα του Έβρου ανατολικά του οικισμού Κισσάρι.

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, επισκέφθηκε σήμερα τον Έβρο και ανάμεσα σε άλλα που δήλωσε προκάλεσε εντύπωση πως παραδέχθηκε το θάνατο της πεντάχρονης Μαρίας αφού προηγουμένως συμπληρώθηκαν οκτώ ημέρες από τον τραγικό χαμό της.

Βλέπετε για την κυβέρνηση όλες οι πληροφορίες που έφθαναν από τον Έβρο ήταν fake news αγνοώντας το δράμα των δεκάδων ανθρώπων που είδαν καθημερινά μάχη για την επιβίωσή τους.
Η πολυήμερη περιπέτεια των προσφύγων έλαβε τέλος χθες, ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου, όταν εντοπίστηκαν από τις ελληνικές αρχές και αφού είχαν περάσει στην ελληνική όχθη του ποταμού, σύμφωνα με το γεωγραφικό στίγμα που έστειλαν μέσω της εφαρμογής live location του WhatsApp.

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου επέρριψε την αποκλειστική ευθύνη για την τεράστια ταλαιπωρία που υπέστησαν οι άνθρωποι αυτοί λέγοντας πως «η τουρκική χωροφυλακή τους έφερε στην όχθη του Έβρου και με απειλή χρήσης βίας τους πίεσε να έρθουν προς την Ελλάδα».

Ο Νότης Μηταράκης που έχει μεταβεί στο ΚΥΤ Φυλακίου στον Έβρο, για να επισκεφτεί τους 38 μετανάστες που φιλοξενούνται προσωρινά εκεί, ανέφερε πώς η ομάδα βρέθηκε στο ελληνικό έδαφος στις 14 Αυγούστου. «Κρύφτηκαν για μία μέρα, μετά έστειλαν το στίγμα τους. Όταν το στίγμα τους βρέθηκε από τις ελληνικές αρχές, κινητοποιήθηκαν, βρέθηκε το γκρουπ, μεταφέρθηκε στο φυλάκιο, παρείχαμε ιατρική περίθαλψη, είναι όλοι πολύ καλά στην υγεία τους. Μια γυναίκα έγκυος μεταφέρθηκε για προληπτικούς λόγους στο νοσοκομείο, χαίρουν καλής υγείας», είπε.

Ξέχασε όμως τις καταγγελίες που ήθελαν τους πρόσφυγες να εκλιπαρούν για βοήθεια από τα μέσα Ιουλίου καταγγέλλοντας παράλληλα επιχείρηση επαναπροώθησης των ελληνικών αρχών στα τέλη Ιουλίου αλλά και καταγγελίες για θανάτους τριών ανθρώπων.

Ο Νότης Μηταράκης, επικαλούμενος τις καταθέσεις των προσφύγων είπε πως «σπρώχτηκαν προς τη νησίδα από τις τουρκικές Αρχές» χωρίς να λάβουν «δικαίωμα να υποβάλουν αίτηση διεθνούς προστασίας, όπως δεσμεύεται η Τουρκία να κάνει από το διεθνές δίκαιο».

Έτσι, ο αρμόδιος υπουργός, επιρρίπτοντας σταθερά τις ευθύνες στη γείτονα αποσιωπά τα αδιέξοδο της εγκληματικής πολιτικής της κυβέρνησης που στερεί στους ανθρώπους το δικαίωμα στο άσυλο και τους στέλνει στα νύχια των δικτύων διακίνησης...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: