16.8.22

«Καζάνι που σιγοβράζει» η ΝΔ για τις υποκλοπές...


Η κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας μοιάζει με καζάνι που σιγοβράζει για την υπόθεση των υποκλοπών.

Οι γαλάζιοι βουλευτές βέβαια δημοσίως δεν έχουν αντιδράσει στην αποκάλυψη της παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη, ωστόσο η βαριά σιωπή είναι ενδεικτική του κλίματος που επικρατεί στο... παρασκήνιο. Υπουργοί αναρωτιούνται εάν παρακολουθούνται και οι ίδιοι, καθώς έχει ξεκινήσει ένα όργιο φημών. Ενώ βουλευτές πνέουν μένεα, σχολιάζοντας ότι αμαυρώνεται η τιμή της κεντροδεξιάς παράταξης.

Το μόνο που κρατά τους γαλάζιους είναι το γεγονός ότι όπως λένε δεν αποδεικνύεται ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης γνώριζε για την παρακολούθηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ.

Η “εθνική διάσταση” της δράσης της ΕΥΠ, που έθεσε ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης στη δήλωση του για το θέμα των υποκλοπών, αποτελεί ένα ακόμη επιχείρημα που μπορεί να “πιάσει” στο νεοδημοκρατικό κοινό, αλλά μόνο σε ό,τι αφορά το να μη δοθούν άλλες διαστάσεις στη συζήτηση.

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, δεν έσπευσε άλλωστε τυχαία να τραβήξει στα άκρα τη γραμμή περί “σκοτεινών δυνάμεων που επιχειρούν να αποσταθεροποιήσουν τη χώρα”, με τους ισχυρισμούς του στους New York Times περί δακτύλου Ρωσίας ή και Τουρκίας, με στόχο την αλλαγή κυβέρνησης.

Στο ακραία δεξιό ακροατήριο επιχείρησε να απευθυνθεί άλλωστε με την - απαράδεκτη – δήλωση του περί παρακολούθησης μουσουλμάνων βουλευτών ο αντιπρόεδρος της Βουλής Μπάμπης Αθανασίου, ωστόσο μετά τη θύελλα αντιδράσεων αναγκάστηκε να ανασκευάσει.

Αφού δεν υπήρξαν πάντως μαζικές παραιτήσεις τις πρώτες ημέρες μετά την αποκάλυψη της παρακολούθησης Ανδρουλάκη και την παραίτηση Δημητριάδη, δε φαίνεται πιθανό να υπάρξουν ραγδαίες εσωτερικές εξελίξεις ούτε το επόμενο διάστημα, που να οδηγούσαν σε πτώση (μίας ακόμη) κυβέρνησης Μητσοτάκη. Όμως στη ΝΔ φοβούνται ότι η φθορά πλέον είναι ραγδαία και αναρωτιούνται ποια θα είναι η επόμενη ημέρα μετά τις εκλογές...

Βίκυ Σαμαρά

news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: