13.8.22

Πού αποδίδουν στον ΣΥΡΙΖΑ την αλλαγή πλεύσης Βενιζέλου...


Στον ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία δεν θεωρούν καθόλου τυχαίες τις πρόσφατες τοποθετήσεις του Βαγγέλη Βενιζέλου, οι οποίες τον φέρνουν σε ρήξη προσωπικώς με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Κι αυτό μολονότι ο πρωθυπουργός τον είχε προτείνει προσφάτως κι ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ το είχε αποδεχθεί να... συμμετέχει στην «Επιτροπή Σοφών» του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Στην αξιωματική αντιπολίτευση αποδίδουν την αλλαγή πλεύσης του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Σαμαρά στο ότι ο διορατικός πολιτικός έχει αντιληφθεί την κατάρρευση του αντί- ΣΥΡΙΖΑ μετώπου, ενώ λειτουργεί κι ως «λαγός» διεργασιών στο αποκαλούμενο πολιτικό και οικονομικό «κατεστημένο» το οποίο μέχρι τώρα συμπορευόταν πλήρως με τον κ. Μητσοτάκη.

Την ίδια ώρα, στην Κουμουνδούρου επισημαίνουν πως το μπαράζ δημοσιευμάτων σε φημισμένα ξένα μέσα ενημέρωσης- τελευταία παραδείγματα οι «New York Times» και η «Washington Post»- σε βάρος της κυβέρνησης για τις παρακολουθήσεις έχουν επιφέρει συντριπτικό πλήγμα στο προσωπικό προφίλ του πρωθυπουργού, το οποίο είχε επιμελώς φιλοτεχνήσει ο ίδιος.

Το ίδιο, λένε, ισχύει και για τις Βρυξέλλες και το Στρασβούργο.

Η μεν Ευρωπαϊκή Επιτροπή προέβη σε μια σφοδρή κριτική προς την Ελλάδα, παρόλο που δεν είθισται να χρησιμοποιεί τέτοια γλώσσα, ενώ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υπάρχει ένα πολύ βαρύ κλίμα σε βάρος του κ. Μητσοτάκη και των «μεθοδεύσεών» του.

Σε αυτό το πλαίσιο, οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες ώστε να συζητηθεί το θέμα στην πρώτη Ολομέλεια της Ευρωβουλής στις 12 Σεπτεμβρίου, αλλά και να συζητηθεί η παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη και στο προεδρείο της.

Επίσης, μια επιπλέον πρωτοβουλία της Ευρωομάδας της Αριστεράς, που αναλήφθηκε μετά από πρόταση του Δημήτρη Παπαδημούλη, είναι να οργανωθεί αποστολή διακομματικής αντιπροσωπείας του Ευρωκοινοβουλίου στη χώρα μας για να βρεθεί η αλήθεια για τις παρακολουθήσεις.

Στο ΣΥΡΙΖΑ, εξάλλου, σχολιάζουν δυσμενώς πως ούτε η ελληνική Δικαιοσύνη ούτε οι αστυνομικές Αρχές έχουν επιχειρήσει να ελέγξουν τα αρχεία, τις τραπεζικές συναλλαγές και τις δοσοληψίες της εταιρείας Intellexa, η οποία εδρεύει στην Ελλάδα και στην ιδιοκτησία της έχει το Predator...

Γιάννης Συμεωνίδης

cnn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: