19.8.22

Ποιες περιοχές της Αττικής εκτός Αθήνας είναι οι ακριβότερες για κατοικία...


Καλπάζει η άνοδος των τιμών των ακινήτων κατοικιών στην Αττική σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της αγοράς ακινήτων για το δεύτερο τρίμηνο του 2022 αλλά και η ζήτηση για αγορά κατοικίας στο υπόλοιπο Αττικής σύμφωνα με πρόσφατα τραπεζικά στοιχεία...

Πολλοί δήμοι στο υπόλοιπο Αττικής έχουν καταστεί αρκετά ελκυστικές επιλογές για αγορά κατοικίας ή ακόμα και ενοικίασης καθώς η παραλιακή τοποθεσία κάποιων δήμων, το πράσινο και ο άπλετος χώρος και η γενικότερη ασφάλεια που εμπνέουν ελκύουν τόσο οικογένειες με παιδιά που επιθυμούν να επενδύσουν σε αγορά κατοικίας ή ακόμα και επαγγελματίες που εργάζονται με τηλεργασία και αναζητούν ένα περιβάλλον με τέτοια χαρακτηριστικά.

Επίσης αξίζει να σημειωθεί ότι η γενικότερη έλλειψη προσφοράς κατοικίας εξαιτίας της περιορισμένης οικοδομικής δραστηριότητας λόγω αυξημένου κόστους των οικοδομικών υλικών ωθεί τις τιμές προς τα πάνω σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Η ζήτηση για επενδύσεις σε ακίνητα έχει αυξηθεί ακόμα περισσότερο τον τελευταίο καιρό καθώς οι πληθωριστικές τάσεις που σημειώνονται στην ευρωπαϊκή και ελληνική οικονομία οδηγούν ακόμα περισσότερους υποψήφιους αγοραστές να επενδύσουν σε πιο σίγουρες αγορές όπως τα ακίνητα κατοικίας.

Στο υπόλοιπο Αττικής σύμφωνα με τα στοιχεία για το δεύτερο τρίμηνο του 2022 σημειώθηκε άνοδος στη μέση τιμή πώλησης κατοικίας ενώ σε ότι αφορά την ενοικίαση κατοικίας για το υπόλοιπο Αττικής, σημειώθηκε αρκετά σημαντική άνοδος της μέση τιμής.

Συγκεκριμένα, στο υπόλοιπο Αττικής για το δεύτερο τρίμηνο του 2022 σημειώθηκε αύξηση της μέση τιμής πώλησης κατοικίας της τάξεως του 4% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2021 καθώς από 1.656 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο η μέση τιμή έφτασε τα 1.722 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο το δεύτερο τρίμηνο του 2022.

Σε ότι αφορά την τιμή ενοικίασης κατοικίας στο υπόλοιπο Αττικής, η μέση τιμή ενοικίασης σημείωσε σημαντική άνοδο της τάξεως του 16,20% καθώς από 7,17 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο το δεύτερο τρίμηνο του 2021, η μέση τιμή ενοικίασης έφτασε τα 8,33 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο το δεύτερο τρίμηνο του 2022.

Ενδεικτικά, στις πωλήσεις κατοικίας στο υπόλοιπο Αττικής, βρίσκουμε στο Λαύριο, διαμέρισμα 110 τ.μ., τρίτου ορόφου, τριών υπνοδωματίων να πωλείται στα 1.090.91 ευρώ ανά τ.μ.

Στο Λαγονήσι, διαμέρισμα 80 τ.μ., τρίτου ορόφου, δύο υπνοδωματίων, πωλείται στα 2.250 ευρώ ανά τ.μ.

Στα Μέγαρα, διαμέρισμα 148 τ.μ., δευτέρου ορόφου, τριών υπνοδωματίων, πωλείται στα 1.337.84 ευρώ ανά τ.μ.

Στην Ελευσίνα, μονοκατοικία 80 τ.μ., δύο υπνοδωματίων, πωλείται στα 1.625 ευρώ ανά τ.μ.

Στη Φυλή, μεζονέτα 115 τ.μ., τριών υπνοδωματίων, πωλείται στα 1.565.22 ευρώ ανά τ.μ.

Στη Μάνδρα, διαμέρισμα, 82 τ.μ., ισόγειο, δύο υπνοδωματίων, πωλείται στα 1.524.39 ευρώ ανά τ.μ.

Στη Ραφήνα, μεζονέτα 126 τ.μ., δύο ορόφων, ενός υπνοδωματίου, πωλείται στα 1.428.57 ευρώ ανά τ.μ.

Στη Σαρωνίδα, διαμέρισμα, 50 τ.μ., δευτέρου ορόφου, ενός υπνοδωματίου, πωλείται στα 4.200 ευρώ ανά τ.μ.

Στις ενοικιάσεις κατοικίας το δεύτερο τρίμηνο του 2022 στο υπόλοιπο Αττικής βρίσκουμε ενδεικτικά στο Λαύριο, διαμέρισμα 100 τ.μ., δευτέρου ορόφου, δύο υπνοδωματίων να ενοικιάζεται στα 11 ευρώ ανά τ.μ.

Στο Λαγονήσι, μονοκατοικία 100 τ.μ., δύο υπνοδωματίων, ενοικιάζεται στα 8 ευρώ ανά τ.μ.

Στα Μέγαρα, διαμέρισμα 80 τ.μ., δύο υπνοδωματίων, ενοικιάζεται στα 5.38 ευρώ ανά τ.μ.

Στην Ελευσίνα, διαμέρισμα, 109 τ.μ., ισόγειο, δύο υπνοδωματίων, ενοικιάζεται στα 4.77 ευρώ ανά τ.μ.

Στη Φυλή, διαμέρισμα 130 τ.μ., πρώτου ορόφου, τριών υπνοδωματίων, ενοικιάζεται στα 5 ευρώ ανά τ.μ.

Στη Μάνδρα, διαμέρισμα 96 τ.μ., ισόγειο, δύο υπνοδωματίων, ενοικιάζεται στα 5.73 ευρώ ανά τ.μ.

Στη Ραφήνα, διαμέρισμα 50 τ.μ., τρίτου ορόφου, ενός υπνοδωματίου, ενοικιάζεται στα 9 ευρώ ανά τ.μ.

Στη Σαρωνίδα, διαμέρισμα 93 τ.μ., δευτέρου ορόφου, δύο υπνοδωματίων, ενοικιάζεται στα 9.14 ευρώ ανά τ.μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: