18.8.22

Αύξηση 20% στις αμοιβές των αστέρων των τηλεοπτικών σειρών!...


Παρά τις προσπάθειες για την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ των εκπροσώπων των ιδιωτικών τηλεοπτικών προγραμμάτων, η σχέση προσφοράς και ζήτησης που υπάρχει για ηθοποιούς έφερε άνοδο των αμοιβών τους κατά 20%. Η αγορά... των τηλεοπτικών παραγωγών εξαιτίας του «νόμου Κρέτσου», που έβαλε τη χώρα στον παγκόσμιο τηλεοπτικό χάρτη, άλλαξε τους κανόνες του παιχνιδιού.

Η επιδότηση των σειρών και των ταινιών από το Δημόσιο (μέσω του ΕΚΟΜΕ) γέμισε με ελληνικό τηλεοπτικό πρόγραμμα τους τηλεοπτικούς σταθμούς, ενώ ήρθαν και ξένες παραγωγές στην Ελλάδα, με αποτέλεσμα όχι μόνο να εξαφανιστεί η ανεργία από τον κλάδο αλλά να δημιουργηθούν 35.000 νέες θέσεις εργασίας και να υπάρχει ανάγκη και για άλλες, με προσωπικό που θα πρέπει να καταρτιστεί.

Οι ηθοποιοί του θεάτρου, μετά την επιτυχία της σειράς «Άγριες Μέλισσες», βγήκαν από την αφάνεια και άφησαν πίσω τους την οικονομική καχεξία και είναι πλέον οι άνθρωποι που λαμβάνουν τα περισσότερα χρήματα για την τέχνη τους στην τηλεόραση. Οι αμοιβές τους κυμαίνονται στα 5.000 ευρώ τον μήνα, ανάλογα με το είδος πληρωμής (τιμολόγιο ή μισθολόγιο) και εξαρτώνται από τον αριθμό των επεισοδίων ανά σειρά. Αυξημένες κατά πολύ είναι οι αποδοχές των ηθοποιών που εργάζονται για σειρές και ταινίες του εξωτερικού, καθώς το κόστος των παραγωγών αυτών είναι τριπλάσιο.

typologies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: