1.7.22

Ήξερε για το «Turkaegean» από τον Νοέμβριο του 2021...


...και δεν έκανε τίποτα...

Ένα ένα τα μεγαλοστελέχη της κυβέρνησης βγαίνουν χωρίς αιδώ και στοχοποιούν υπαλλήλους για τη μεγάλη γκάφα της κατοχύρωσης του... εμπορικού σήματος «Turkaegean» - «Τουρκικό Αιγαίο» και την ολιγωρία της κυβέρνησης και του αρμόδιου υπουργού Άδωνι Γεωργιάδη.

Θέση στα τηλεπαράθυρα πήρε σήμερα το πρωί ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης ο οποίος εμφανίστηκε στον ΑΝΤ1 κάνοντας τον στενοχωρημένο, σπεύδοντας στη συνέχεια να στοχοποιήσει υπαλλήλους.

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης μη αναγνωρίζοντας καθ’ υπόδειξη του Άδωνι Γεωργιάδη – υπόδειξη που ακολούθησε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης- καμιά πολιτική ευθύνη για την κυβέρνηση και τους αρμόδιους υπουργούς, βγήκε μετά από επτά μήνες από την κατοχύρωση του σήματος «Turkaegean» από τους Τούρκους να κουνήσει το δάχτυλο στους υπαλλήλους λέγοντας ότι δεν χρειάζεται εντολή αλλά κοινή λογική.

«Υπήρξε αστοχία, δεν χρειάζεται εντολή αλλά κοινή λογική.  Κατατίθενται χιλιάδες σήματα αλλά πρέπει να υπάρχουν αντανακλαστικά. Είναι παράβλεψη υπηρεσιακή και θα το αποδείξει η ΕΔΕ», υποστήριξε ο υπουργός Επικρατείας.

Να σημειωθεί ότι τον Νοέμβριο του 2021, ένα μήνα πριν την κατοχύρωση του εμπορικού σήματος από τους Τούρκους, ο ΣΚΑΪ με ρεπορτάζ του ανταποκριτή του στην Κωνσταντινούπολη, Μανόλη Κωστίδη, είχε αποκαλύψει το θέμα της επιχείρησης «Turkaegean». Τότε ο ανταποκριτής του τηλεοπτικού σταθμού είχε μεταδόσει ότι: «Turkaegean είναι το νέο σύνθημα του υπουργείου Τουρισμού της Τουρκίας. Τουρκικό Αιγαίο. Η «Ηurriyet» το έχει και θέμα. Όχι στο πρωτοσέλιδο, αλλά στις μέσα σελίδες. Γράφει «κόντρα για το Αιγαίο με την Ελλάδα».

Είναι εξαιρετικά περίεργο η κυβέρνηση Μητσοτάκη να μην γνώριζε το θέμα αφού από τον Νοέμβριο του 2021 είχε μεγάλη δημοσιότητα στα τουρκικά ΜΜΕ και έγινε αναπαραγωγή και σε ελληνικά ΜΜΕ. Πράγμα που σημαίνει ότι είτε δεν τους ενδιέφερε είτε το υποτίμησαν με αποτέλεσμα ένα μήνα μετά να γίνει επισήμως η κατοχύρωση και μάλιστα να μην κάνει και ένσταση όπως θα μπορούσε εντός τριών μηνών.

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης υποστήριξε ακόμα ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης ζήτησε συγγνώμη γιατί εθίγη το φρόνημα των Ελλήνων, αναφερόμενος στην προσχηματική συγγνώμη αφού ο αρμόδιος υπουργός Ανάπτυξης το μόνο που είπε είναι ότι δεν γνώριζε γιατί δεν τον ενημέρωσαν οι υπάλληλοι του υπουργείου. Ο υπουργός Επικρατείας στη συνέχεια υποστήριξε ότι δεν συνιστά πολιτικό θέμα η κατοχύρωση του εμπορικού σήματος «Turkaegean»...

avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: