1.7.22

Οι φύλακες των Πρεσπών γρηγορούν...


Θανάσης Καρτερός

Δεν χρειάζεται να είσαι και διπλωμάτης καριέρας, ή Κοτζιάς, για να καταλάβεις ότι είναι άσχημα και επικίνδυνα τα πράγματα με την Τουρκία. Κι αυτό όχι μόνο γιατί ο Ερντογάν εξακολουθεί να... εμφανίζεται σαν Βεληγκέκας, κι ακόμα χειρότερος, κάθε μέρα στο Αιγαίο και στην περιοχή, αλλά και γιατί τον τελευταίο καιρό έχει αναβαθμιστεί σε Βεληγκέκα με εξουσιοδότηση του ΝΑΤΟ και των Αμερικανών. Με όπλα του ΝΑΤΟ και των Αμερικανών. Με τις ευλογίες, τα συγχαρητήρια, τα... άφεριμ του ΝΑΤΟ και των Αμερικανών.

Έτσι πήρε τη στήριξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στον τουρκικό πόλεμο κατά της «τρομοκρατίας» των Κούρδων. Πήρε το δικαίωμα να αγοράζει όπλα χωρίς περιορισμούς, προϋποθέσεις και εμπάργκο. Η πολεμική μηχανή της Τουρκίας ανακηρύχτηκε πανηγυρικά αμυντικό γρανάζι της Συμμαχίας. Εξασφάλισε και την αναβάθμιση του τουρκικού στόλου των F16 από τους Αμερικανούς, ενώ ο ξύπνιος Μητσοτάκης μας διαβεβαίωνε ότι οι σχετικές πληροφορίες τον τελευταίο καιρό ήταν fake news. 

Τα πήρε όλα κι έφυγε εν ολίγοις από τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ. Και χωρίς να συμμετέχει στις κυρώσεις κατά της Ρωσίας. Χωρίς να έχει παγώσει τις σχέσεις του με τον Πούτιν. Χωρίς να αμφισβητεί κανείς τον «ειρηνευτικό» ρόλο του, το αντίθετο μάλιστα. Και χωρίς, φυσικά, να ενδιαφερθεί κάποιος σύμμαχος, ο Μεγάλος Αδελφός στην άλλη άκρη του Ατλαντικού κυρίως, έστω και στα λόγια, για τα δικά μας ζόρια: τα Oruc Reis, τα νησιά χωρίς στρατό, την υφαλοκρηπίδα, τις έρευνες, τις διαρκείς προκλήσεις, τις αερομαχίες και τις λογομαχίες.

Αλλά ο Μητσοτάκης λέει ότι πάμε καλά.  Ότι οι σύμμαχοι μας αγαπούν, έστω σιωπηλά, επειδή είμαστε πειθαρχικοί και στέλνουμε όπλα στον Ζελένσκι.  Ότι δεν μας θίγει το μνημόνιο της Τουρκίας με τη Σουηδία και τη Φινλανδία, υπό την ομπρέλα του ΝΑΤΟ.  Ότι ήταν αναμενόμενη η αναβάθμιση της τουρκικής αεροπορίας, που δυναστεύει κάθε μέρα τα ελληνικά νησιά.  Ότι του τη φέραμε του Ερντογάν με την παραγγελία νέων πανάκριβων F35, μετά τα πανάκριβα Ραφάλ. Κι ότι ο Τσίπρας διαπράττει εθνικό ατόπημα όταν δηλώνει στη Βουλή ότι θα πρέπει με όλα αυτά να ανησυχούμε.

Me το Turkaegean όλα καλά. Διαπράττει ο εθνικός μας  Άδωνις ΕΔΕ. Οι φύλακες των Πρεσπών γρηγορούν...

Η ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: