1.7.22

Ιωάννα Κολοβού: Μόνο νεκρή θα δώσω τα κλειδιά του σπιτιού...


Απειλή από δικαστικό κλητήρα ότι θα πάει σήμερα με ισχυρή αστυνομική δύναμη για να της αποσπάσει το κλειδί του σπιτιού της δέχθηκε η συνταξιούχος δημοσιογράφος, Ιωάννα Κολοβού. Πρόκειται για τα κλειδιά του σπιτιού της, στα Άνω Ιλίσια, που κινδυνεύει λόγω χρέους προς την... τράπεζα. Η απειλή κινητοποίησε φίλους, συνάδελφους, την ΕΣΗΕΑ, συλλογικότητες, αλλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ.

Η ίδια η Ιωάννα Κολοβού, μιλώντας στο Open, δήλωσε «πολύ συγκινημένη που από τόσο πρωί έχουν έρθει τόσο άνθρωποι. Η αλληλεγγύη είναι το ζητούμενο και είναι πολύ σημαντικό ότι υπάρχει. Δεν είμαι μόνο εγώ, σε όλη την Ελλάδα αυτή τη στιγμή γίνεται χαμός σχετικά με τα σπίτια που πέφτουν θύματα των πλειστηριασμών. Εγώ, για 15.000 ευρώ που δεν ήταν καν δάνειο, προσημείωση ή υποθήκη, ήταν κάρτες, χάνω το σπίτι μου. Και μάλιστα από μια εταιρεία-φάντασμα που δεν ξέρουμε τι ακριβώς είναι, με έναν δικαστικό επιμελητή που παριστάνει τον υπάλληλο της εταιρείας».

«Με έβρισε, με απείλησε ότι θα έρθει με ισχυρή αστυνομική δύναμη να με βγάλει από το σπίτι. Αυτό έγινε πριν τρεις ημέρες, αργά το βράδυ. Ο υπερβάλλων ζήλος του δικαστικού κλητήρα τον έκανε να δουλεύει μέχρι αργά το βράδυ, ενώ κανονικά είναι μέχρι τις 19.00. Θα έρθει από εδώ να του παραδώσω τα κλειδιά», υπογράμμισε και πρόσθεσε: «Εγώ τα κλειδιά μόνο νεκρή θα τα δώσω, δεν υπάρχει περίπτωση να τα πάρει τα κλειδιά από το σπίτι. Το θεωρώ εξευτελιστικό, πολύ εξευτελιστικό. 

Δεν είναι δυνατόν ένα Κράτος Δικαίου, μια Δημοκρατία να πετάει ανθρώπους από το σπίτι λες και είναι ζώα. Δεν έχουμε Κράτος Δικαίου; Δεν είμαστε μια δυτική Δημοκρατία που υπερασπίζεται αν μη τι άλλο καθημερινά δικαιώματα; Ζω με μια σύνταξη 700 ευρώ, γιατί έφυγα νωρίς με μειωμένη σύνταξη, να φροντίσω το παιδί μου, που έχει πρόβλημα. Παρόλα αυτά μπήκε στο ΕΚΠΑ, γιατί το φρόντισα, πολύ. Τώρα είναι δίπλα εδώ, κοντά μου».

Μεταξύ των δεκάδων ανθρώπων που βρέθηκαν δίπλα στη συνταξιούχο δημοσιογράφο που υπερασπίζεται το δικαίωμά της να διατηρήσει την πρώτη κατοικία της είναι και η αναπληρώτρια τομεάρχης Κοινωνικής Αλληλεγγύης του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Θεανώ Φωτίου...

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: