4.7.22

Υπόθεση Πάτρας: Διατάχθηκε πειθαρχικός έλεγχος σε βάρος των πρώτων ιατροδικαστών...


Στην παραγγελία για τη διενέργεια πειθαρχικού ελέγχου σε βάρος των ιατροδικαστών που διερεύνησαν τα αίτια θανάτου των παιδιών της οικογένειας Πισπιρίγκου- Δασκαλάκη προσχώρησε το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Με... επιστολή του προς τον προϊστάμενο της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών Νίκο Καρακούκη ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας ζητά να ελεγχθεί κατά ποσό τελέστηκαν ενδεχόμενα παραπτώματα από τους αρμόδιους ιατροδικαστές.

Όπως αναφέρεται ρητά ζητείται να «διενεργήσετε τον αναγκαίο έλεγχο για ενδεχόμενα πειθαρχικά παραπτώματα, που πιθανώς τελέστηκαν από τις ιατροδικαστικές υπηρεσίες τις οποίες εποπτεύετε, σύμφωνα με το ν. 3772/2009».

Τσιάρας: "Αστοχίες και λάθη στην υπόθεση της Πάτρας"

Ο κ. Τσιάρας είχε προαναγγείλει προ ημερών τη διενέργεια πειθαρχικού ελέγχου των ιατροδικαστών που συνέταξαν τις πρώτες εκθέσεις για τον θάνατο της Μαλένας και της Ίριδας, ενώ είχε κάνει λόγο για "αστοχίες και λάθη" στην υπόθεση της Πάτρας.

Μιλώντας στην εκπομπή "Πρωινοί Τύποι" στον ΑΝΤ1, ο κ. Τσιάρας παραδέχτηκε ότι "προφανώς και υπήρξαν αστοχίες και λάθη και για τον λόγο αυτόν από την πρώτη στιγμή έστειλα επιστολή στον κ. Νίκο Καρακούκη, ζητώντας του να ερευνήσει εάν όλα έγιναν όπως έπρεπε, εάν υπήρξαν παραλείψεις να εντοπιστούν τα όποια στοιχεία μπορεί να προκύψουν".

Σχετικά με τυχόν ποινές προς τους ιατροδικαστές που εξέτασαν τις σορούς των τριών κοριτσιών της Πάτρας, άφησε ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα, τονίζοντας πως "το ζήτημα είναι τι θα αποδειχθεί μέσω της διαδικασίας. Η νέα επιστολή έχει ετοιμαστεί και θα αποσταλεί τη Δευτέρα".

Ο Υπουργός ανακοίνωσε ότι "η αναμόρφωση της ιατροδικαστικής είναι μέσα στις προθέσεις μου, έχουμε ετοιμάσει το νομοσχέδιο για τη διαμόρφωση της ιατροδικαστικής υπηρεσίας" και αναφέρθηκε σε ελάχιστο αριθμό ιατροδικαστών ανά υπηρεσία και ενίσχυση του κλάδου από ιατροδικαστές.

Υπενθυμίζεται πως το πόρισμα των ιατροδικαστών Νίκου Καλογρηά και Νίκου Καρακούκη για τα αίτια θανάτου των δύο μικρότερων αδελφών της Τζωρτζίνας, της Μαλένας και της Ίριδας, καταλήγει στο συμπέρασμα ότι τα δύο κορίτσια δολοφονήθηκαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: