1.7.22

Η βέρα «εβρέθει», η πίστη όμως εχάθη...



Σε μια παραλία προς το Σούνιο «εβρέθει» βέρα. Ρομαντικός ο ευρών έσπευσε να ειδοποιήσει τον/την ιδιοκτήτριά της να μην ανησυχεί, το συμβολικό τεκμήριο του γάμου της δεν εχάθη για πάντα. Βρίσκεται ασφαλές στα χέρια του και είναι παραπάνω από πρόθυμος να της το παραδώσει. 
Ίσως όμως η βέρα να μη χάθηκε, ίσως.. η ιδιοκτήτρια ή ο ιδιοκτήτης της να την πέταξε δηλώνοντας έτσι εμφατικά το τέλος του γάμου του. Ίσως πάλι η απώλειά της να είναι ένα συμπαντικό μήνυμα ότι ο γάμος του έχει πεθάνει και έφτασε η ώρα να κάνει μια νέα αρχή.
Αλλά ο ευρών δεν αποθαρρύνεται από τέτοιους προβληματισμούς, είναι πεπεισμένος ότι η ιδιοκτήτρια της βέρας θα έχει στενοχωρηθεί από την απώλειά της και θα την αναζητεί εναγωνίως. 
Διαφορετικά γιατί να μπει σε τόσο κόπο να στήσει ολόκληρη αυτοσχέδια πινακίδα για να τη βοηθήσει; Ο γάμος είναι γάμος και πρέπει να διαρκεί για πάντα, ούς ο Θεός συνέζευξεν, παραλία μη χωριζέτω!
Φευ, η αμφιβολία βρήκε τρόπο να εισχωρήσει ακόμα και εδώ. Η ανορθογραφία στην πινακίδα είναι η επιστροφή του απωθημένου, η αφορμή που έψαχναν οι κυνικοί για να αποδομήσουν την αιωνιότητα του δεσμού, ακόμα και στην πιο δηλωτική επιτέλεσή της. Η βέρα «εβρέθει», η πίστη όμως εχάθη. Για πάντα;

Δεν υπάρχουν σχόλια: