2.7.22

Ανοίγει τη Δευτέρα η Διώρυγα της Κορίνθου...


...θα ξανακλείσει τον Οκτώβριο...

Τη διώρυγα της Κορίνθου, που θα ανοίξει για τρεις μήνες, επισκέφθηκε την Παρασκευή ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, για να επιθεωρήσει τα έως σήμερα έργα που παραδόθηκαν προσωρινά, λόγω τουριστικής περιόδου.

Η... Διώρυγα της Κορίνθου θα ανοίξει ξανά τη Δευτέρα 4 Ιουλίου, έπειτα από ενάμιση χρόνο σχεδόν, και για τρεις μήνες, ώστε για εξυπηρετηθεί η καλοκαιρινή κίνηση, αλλά θα κλείσει ξανά τον Οκτώβριο για την επόμενη φάση των έργων. Και θα ανοίξει ξανά για τέσσερις μήνες το καλοκαίρι του 2023, για να ξανακλείσει τον χειμώνα με στόχο να ολοκληρωθούν τα έργα στα σημεία όπου είχαν γίνει καταπτώσεις δημιουργώντας προβλήματα στη ναυσιπλοΐα.
 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης διέσχισε με πλωτό μέσο τη διώρυγα, προκειμένου να ενημερωθεί για τα έργα που κρίθηκαν απαραίτητα μετά τις μεγάλες καταπτώσεις χωμάτινων όγκων που σημειώθηκαν τον Νοέμβριο του 2020, τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο του 2021.

«Εδώ και 130 χρόνια ουσιαστική παρέμβαση στην Διώρυγα της Κορίνθου δεν είχε γίνει. Αυτό κάνουμε τώρα, θα ανοίξει η Διώρυγα με απόλυτη ασφάλεια -όπως είχαμε δεσμευτεί- από τη Δευτέρα και για τους επόμενους τρεις μήνες, για να εξυπηρετήσει την καλοκαιρινή κίνηση», είπε.

Επίσης, προέτρεψε όλους τους αρμόδιους και το Υπερταμείο «να εργαστούμε για το πως μπορούμε να αναδείξουμε αυτό το μοναδικό τοπόσημο το οποίο, ήδη, δέχεται -όπως ξέρετε- πάρα πολλούς επισκέπτες, τι άλλες παρεμβάσεις μπορούμε να κάνουμε και φυσικά να το συνδυάσουμε και με την ανάδειξη του πλούσιου αρχαιολογικού πλούτου ο οποίος υπάρχει στην ευρύτερη περιοχή. Θα έπρεπε η Διώρυγα να μην είναι απλά ένα έργο το οποίο διευκολύνει την ναυσιπλοΐα, αλλά και από μόνη της να είναι ένας προορισμός επισκέψιμος, ώστε να αναδείξει συνολικά το τουριστικό προϊόν της περιοχής».

Δεν υπάρχουν σχόλια: