25.6.22

Τουρκικά ΜΜΕ ισχυρίζονται ότι συνελήφθη Έλληνας κατάσκοπος...


Η είδηση αυτή έρχεται ενώ η Τουρκία έχει κλιμακώσει –το τελευταίο χρονικό διάστημα– τις επιθετικές δηλώσεις αλλά και τις ευθείες απειλές κατά της Αθήνας.
Τουρκικά μέσα ενημέρωσης –επικαλούμενα πληροφορίες από... τις μυστικές υπηρεσίες της χώρας, ΜΙΤ– δημοσιεύουν την είδηση ότι συνελήφθη ο Έλληνας πολίτης Μοχάμεντ Αμάρ Αμπάρα, με την κατηγορία της κατασκοπίας υπέρ της Αθήνας και της ελληνικής ΕΥΠ (Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών). Τα τουρκικά μέσα παρουσιάζουν και σχετική φωτογραφία ενός άνδρα με χειροπέδες. 

Η είδηση αυτή έρχεται ενώ η Τουρκία έχει κλιμακώσει –το τελευταίο χρονικό διάστημα– τις επιθετικές δηλώσεις αλλά και τις ευθείες απειλές κατά της Αθήνας, με τον πρόεδρο της χώρας Ταγίπ Ερντογάν να στρέφεται ακόμα και εναντίον του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.



Όπως μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο Anadolu, η ΜΙΤ ισχυρίζεται ότι ο Αμπάρα υποδυόταν τον επιχειρηματία κατά τη διάρκεια των ταξιδιών του στην Τουρκία, σε μια προσπάθεια να συγκεντρώσει πληροφορίες για τις τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις στα σύνορα: πληροφορίες, τις οποίες μετέφερε ακολούθως στην Αθήνα. Η ΜΙΤ φέρεται να ισχυρίζεται επίσης πως ο Αμπάρα διεξήγαγε έρευνα για Σύρους στην Τουρκία, καθώς και για επιχειρηματίες εγκατεστημένους στην Ελλάδα που υποστηρίζουν την τρομοκρατική οργάνωση του Φετουλάχ Γκιουλέν (FETO), η οποία –σύμφωνα με την Άγκυρα– ήταν πίσω από το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου του 2016. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.