16.6.22

Αμφισβητούν τη δικαιοσύνη, μιλούν πάλι για ευθύνες...



Σεβασμό των αποφάσεων της δικαιοσύνης α λα καρτ επιδεικνύει και στην περίπτωση της Μάνδρας η Νέα Δημοκρατία, που με αφορμή την αθώωση της πρώην περιφερειάρχη Αττικής Ρένας Δούρου για τις φονικές πλημμύρες του 2017 σχολίασε ότι οι πολιτικές ευθύνες παραμένουν και δεν αξιολογούνται από τα δικαστήρια. 

Συγκεκριμένα η... ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας αναφέρει τα εξής:

«Η Δικαιοσύνη αποφάνθηκε για τις ποινικές ευθύνες για τις πλημμύρες στη Μάνδρα και η απόφασή της είναι σεβαστή. Μεταξύ άλλων καταδικάστηκαν δύο αντιπεριφερειάρχες της κ. Δούρου, εκλεγμένοι με τον συνδυασμό της, στους οποίους η ίδια είχε μεταφέρει αρμοδιότητές της.
Σε κάθε περίπτωση οι πολιτικές ευθύνες για τη διαχείριση της τραγωδίας με τους 24 νεκρούς παραμένουν και δεν αξιολογούνται από τα δικαστήρια.

Όπως μένουν στη συλλογική μνήμη τα απαράδεκτα επικοινωνιακά show του ΣΥΡΙΖΑ στη διάρκεια των καταστροφών. Και αν κάτι τονίζουν οι πανηγυρικές ανακοινώσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι η παντελής έλλειψη αυτοκριτικής και ενσυναίσθησης. Υπογραμμίζεται δε ακόμη περισσότερο η αξία της υλοποίησης μέτρων όπως η εφαρμογή του 112, που σώζουν ανθρώπινες ζωές».

Η δίκη

Η Ρενα Δούρου κρίθηκε ομόφωνα αθώα για την παράβαση καθήκοντος και κατά πλειοψηφία αθώα για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας εξ αμέλειας, της πλημμύρας εξ αμέλειας και των σωματικών βλαβών εξ αμέλειας.

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο έκρινε ομόφωνα αθώους 12 εκ των 21 κατηγορουμένων για το σύνολο των αξιόποινων πράξεων που κατηγορούνταν, ανάμεσα τους ο τότε δήμαρχος Μεγάρων και ο τότε δήμαρχος Ελευσίνας, υπάλληλοι πολεοδομίας και υπάλληλοι επιτροπής αστυνόμευσης ρεμάτων.

«Πιστεύω ότι στον δεύτερο βαθμό θα αποδειχθεί ότι τα στελέχη της Περιφέρειας ανταποκρίθηκαν στα καθήκοντά τους». δήλωσε η Ρένα Δούρου λίγο μετά την ανακοίνωση της αθωωτικής υπέρ της απόφασης.

Η δίκη διακόπηκε για τις 23 Ιουνίου, οπότε αναμένεται η ανακοίνωση της απόφασης για τις ποινές των οκτώ που κρίθηκαν ένοχοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: