28.6.22

Τακτική «δεν θα πέφτει τίποτα κάτω»...


«Η ΝΔ χρεοκόπησε τη χώρα και την οδήγησε σε φτωχοποίηση»...

Τακτική “δεν αφήνουμε τίποτε να πέφτει κάτω” ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, κάτι που αποτυπώθηκε χθες και στην ένταση της αντίδρασής του στα όσα είπε ο πρωθυπουργός για το 2015 και “για το βαρύ τίμημα που πληρώσαμε για τις επιλογές που έγιναν εκείνη τη χρονιά”.

Στην... Κουμουνδούρου θεωρούν ότι η κυβέρνηση και η ΝΔ προσπαθούν με τεχνητό τρόπο να αναδείξουν δήθεν θέματα αλλοιώνοντας μάλιστα τα γεγονότα εκείνης της περιόδου για να προκαλέσουν όπως πιστεύουν και ένα κλίμα φόβου και αγωνίας στους πολίτες ότι ο ΣΥΡΙΖΑ με τις επιλογές του θα ρίξει τη χώρα στο γκρεμό. Μάλιστα σύμφωνα με στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης το ίδιο επεδίωξαν με άχαρο τρόπο και την προηγούμενη εβδομάδα όταν προσπάθησαν να στήσουν ένα σκηνικό “τρόμου” πάνω σε μία υποθετική κυβερνητική συνεργασία ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και το ΜΕΡΑ25 του κ. Βαρουφάκη.

Στη συνέντευξή του στο Euractiv  όταν ρωτήθηκε σχετικά ο Αλέξης Τσίπρας σχολίασε ότι δεν θα χρειαστεί μνημόνιο για την επόμενη κυβέρνηση στη χώρα ακριβώς “διότι υπήρξε μία κυβέρνηση (του ΣΥΡΙΖΑ) που ρύθμισε το χρέος και έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια” . Σημείωσε μάλιστα ότι αυτό είναι ίσως “η σημαντικότερη παρακαταθήκη της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ για τις τρέχουσες γενεές στη χώρα, αρκεί αυτήν την παρακαταθήκη να μην την σκορπίσουμε, να μην την ξοδέψουμε”.

Η αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στα χθεσινά σχόλια του πρωθυπουργού ήταν οξύτατη καθώς ο κ. Μητσοτάκης προέβη στις αναφορές αυτές ενώπιον της Επιτρόπου Ανταγωνισμού της ΕΕ κ. Βεστάγκερ προσπαθώντας κατά την Κουμουνδούρου “να ξαναγράψει την πρόσφατη ιστορία του τόπου νομίζοντας ότι οι Έλληνες πολίτες είναι λωτοφάγοι”.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θυμίζει στον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι είναι ο πρόεδρος του κόμματος που χρεοκόπησε τη χώρα και την οδήγησε σε βαθιά φτωχοποίηση, ότι η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου της οποίας ήταν πρωτοκλασάτος υπουργός παρέδωσε το 2015 στον ΣΥΡΙΖΑ 21 δισεκατομμύρια αποπληρωμές, χωρίς ταμειακά διαθέσιμα και πρόσβαση στις αγορές καθώς και ότι ο ίδιος παρέλαβε από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ το 2019 την χώρα εκτός μνημονίων, με ρυθμισμένο χρέος, πρόσβαση στις αγορές, 10 συνεχόμενα τρίμηνα ανάπτυξης και 37 δισεκατομμύρια στα δημόσια ταμεία.

Επίσης, η Κουμουνδούρου υπενθυμίζει στον πρωθυπουργό ότι η απόφαση για έξοδο από την ενισχυμένη εποπτεία ελήφθη τον Αύγουστο του 2018 επί ΣΥΡΙΖΑ και είχε οριστεί για τον Αύγουστο του 2022 “ώστε να μπορεί σήμερα με γελοίους πανηγυρισμούς να την εμφανίζει τάχα ως δικό του επίτευγμα”.

Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ θα είχε ενδιαφέρον να γνωστοποιηθεί εάν ο κ. Μητσοτάκης εξήγησε στην κυρία Βεστάγκερ πώς γίνεται ο εκλεκτός του πρόεδρος στην Επιτροπή Ανταγωνισμού να καταγγέλλει την κυβέρνηση ότι τοποθετεί κομματική εγκάθετη αντιπρόεδρο και ότι τον άφησαν χωρίς υπαλλήλους για να μην πραγματοποιεί ελέγχους και να μην επιβάλει πρόστιμα στην αισχροκέρδεια.

Κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σχολίαζαν και την ανακοίνωση της ΝΔ που έκανε λόγο για τρίτο “αχρείαστο μνημόνιο” διερωτώμενοι εάν τα δύο πρώτα μνημόνια που εφήρμοσαν οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ χρειάζονταν ώστε να περικοπούν οριζόντια συντάξεις, μισθοί, δώρα και να οδηγηθεί ο ελληνικός λαός στη φτωχοποίηση...

Βούλα Κεχαγιά

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: