8.6.22

Τι γνωρίζουμε για το αιματηρό περιστατικό στο Βερολίνο...


Μια γυναίκα εκπαιδευτικός είναι το θύμα του σημερινού αιματηρού περιστατικού στο Βερολίνο, όπου άνδρας έριξε το αυτοκίνητό του πάνω σε πεζούς, σε γνωστό εμπορικό σημείο της πόλης.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία... που έδωσε στη δημοσιότητα ο ανώτερος αξιωματικός ασφάλειας, ο Ίρις Σπράνγκερ, το θύμα ήταν γυναίκα, η οποία συνόδευε εκπαιδευτική εκδρομή σχολείου από το γερμανικό κρατίδιο της Έσης.

Την ίδια ώρα ο οδηγός φέρεται να είναι ένας 29χρονος γερμανοαρμενικής καταγωγής, που ζούσε στη γερμανική πρωτεύουσα, ενώ, στο αυτοκίνητό του φέρεται να εντοπίστηκαν αφίσες και υλικό με το οποίο «εξέφραζε κάποιες απόψεις για την Τουρκία».


Ο άνδρας έριξε το αυτοκίνητό του πάνω σε πεζούς σκοτώνοντας την άτυχη γυναίκα και τραυματίζοντας δεκάδες άτομα, προτού το όχημα συντριβεί σε βιτρίνα καταστήματος, ένα τετράγωνο μακριά. Έξι άτομα έχουν τραυματιστεί πολύ σοβαρά, ενώ τουλάχιστον άλλοι δεκαπέντε μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία.

Προς το παρόν, πάντως, οι αρχές δεν έχουν διευκρινίσει εάν πρόκειται για επίθεση ή το περιστατικό ήταν αποτέλεσμα ατυχήματος.

Ο οδηγός, ωστόσο, ακινητοποιήθηκε από πολίτες και στη συνέχεια συνελήφθη από αστυνομικό που βρέθηκε κοντά στο σημείο.

Η δήμαρχος της γερμανικής πρωτεύουσας, Φρανσίσκα Γκίφι δήλωσε σοκαρισμένη από το περιστατικό, προσθέτοντας ότι το περιστατικό ξύπνησε «τρομερές μνήμες» από την επίθεση με φορτηγό που σκόρπισε τον θάνατο πριν από πέντε χρόνια στη χριστουγεννιάτικη αγορά της πόλης. 

Το 2019 ένα ακόμη περιστατικό με τέσσερις νεκρούς σημειώθηκε στο κέντρο του Βερολίνου, όταν ένα SUV έπεσε πάνω σε ομάδα πεζών. Τότε ο οδηγός είχε υποστεί επιληπτική κρίση και έχασε τον έλεγχο του οχήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: