9.6.22

Ερντογάν τώρα και με τιτίβισμα στα… ελληνικά...


Στον δρόμο των απειλών συνεχίζει ο Τούρκος πρόεδρος, στέλνοντας προειδοποιητικά μηνύματα και στη δική μας γλώσσα μέσω του λογαριασμού του στο Twitter.

Ο... Ταγίπ Ερντογάν έβαλε το «κερασάκι στην τούρτα» σε μια ημέρα προκλήσεων και αυξανόμενης έντασης, γράφοντας tweet στα ελληνικά και υπογραμμίζοντας ότι η χώρα μας πρέπει να συνετιστεί, διαφορετικά θα το μετανιώσει «όπως έναν αιώνα πριν». 

Η τοποθέτηση του Τούρκου προέδρου


Απέχουν από την πραγματικότητα

Ουσιαστικά, ο Ταγίπ Ερντογάν επανέλαβε στα ελληνικά όσα είχε δηλώσει το μεσημέρι, αφού παρακολούθησε την στρατιωτική άσκηση «Εφές» και προτού ανακοινώσει κι επισήμως την υποψηφιότητά του για τις προεδρικές εκλογές.

Εκτός από τον Τούρκο πρόεδρο, απειλητικό τιτίβισμα έκανε και ο εκπρόσωπος του AKP,, Ομέρ Τσελίκ, ο οποίος επανέλαβε μια φράση που είχε χρησιμοποιηθεί και πριν από τις επιχειρήσεις στη Συρία. «Μια νύχτα θα έρθουμε ξαφνικά» έγραψε σε ανάρτησή του.

Η απάντηση Οικονόμου
Σχολιάζοντας το νέο κρεσέντο επιθετικής ρητορικής από την Άγκυρα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου είπε: «Ανιστόρητοι ισχυρισμοί και έωλα μυθεύματα δεν μπορούν ούτε να αμφισβητήσουν ούτε, πόσο μάλλον, να υποκαταστήσουν το Διεθνές Δίκαιο και τις διεθνείς συνθήκες».

«Γενικότερα, τίποτα απολύτως και με κανένα τρόπο δεν μπορεί να πλήξει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και την εθνική μας κυριαρχία. Για αυτό καλούμε την Τουρκία να σταματήσει την τακτική των προκλήσεων και να αντιληφθεί ότι ο μόνος δρόμος είναι η υπεύθυνη και ειλικρινής συνεννόηση, στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου και του απόλυτου σεβασμού της κυριαρχίας», πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Νωρίτερα, με άλλη του δήλωση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είχε τονίσει ότι η Ελλάδα το αντιμετωπίζει «με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα, αποδομούμε τους ανιστόρητους και ανυπόστατους ισχυρισμούς και δεν παρακολουθούμε τις προσωπικές αναφορές. Η χώρα έχει αναβαθμίσει το γεωστρατηγικό και γεωπολιτικό της αποτύπωμα, ενώ έχει ενισχύσει την αποτρεπτική της ικανότητα ώστε να μπορεί να υπερασπιστεί την εθνική μας κυριαρχία και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, ως παράγοντας ειρήνης και σταθερότητας στην περιοχή».

Πρόσθεσε επίσης ότι η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός, βάσει στοιχείων και πραγματικών περιστατικών δημοσιοποιούν τις προκλητικές συμπεριφορές της Άγκυρας, αναδεικνύουν την τουρκική παραβατικότητα με τεκμήρια, και η διεθνής κοινότητα γνωρίζει το διεθνές δίκαιο με αποτέλεσμα να καταδικάζει την τακτική του τουρκικού αναθεωρητισμού.

Να σημειωθεί ότι το υπουργείο Εξωτερικών έδωσε στη δημοσιότητα 16 χάρτες με τους οποίους αναδεικνύεται ο τουρκικός αναθεωρητισμός στο Αιγαίο από το 1973 έως σήμερα.





Δεν υπάρχουν σχόλια: