27.6.22

Σαφή μηνύματα Τσίπρα...


Σαφή μηνύματα προς το πολιτικό σύστημα, προς συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα, το εσωτερικό του κόμματός του, την κοινωνία και πρωτίστως τη μεσαία τάξη στέλνει ο Αλέξης Τσίπρας σε μία χρονική στιγμή που όλα δείχνουν πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει...
αποφασίσει να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές.

Ούτως ή άλλως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία έχει θέσει το κόμμα του σε εκλογική ετοιμότητα κάτι που είπε με σαφήνεια προς τα στελέχη του τόσο στην συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας όσο και στην συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος και απλώς αναμένει τις οριστικές αποφάσεις του πρωθυπουργού που όπως επισημαίνει επιλέγει «να συντηρεί τη θολούρα».

Όμως, κατά τον Αλέξη Τσίπρα οι δημόσιες αναγορεύσεις υποψηφίων από την πλευρά του πρωθυπουργού και η προτροπή που προς τα κυβερνητικά στελέχη να εκδράμουν στην περιφέρεια συγχρόνως με τις δήθεν σιβυλλικές δηλώσεις για τις εκλογές και τις επιδοματικές παροχές προεκλογικού χαρακτήρα συνιστούν στοιχεία που επιβεβαιώνουν ότι έχουμε εισέλθει σε μία προεκλογική περίοδο.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τη συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών» λίγες ώρες μετά τη δημοσιοποίηση των «Πόθεν έσχες» των πολιτικών προσώπων που δείχνουν ότι ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί του κατέχουν συνολικά 829 ακίνητα, 17 εκατομμύρια ευρώ καταθέσεις και 13 εκατομμύρια ευρώ σε δάνεια σχολιάζει δηκτικά πως την ίδια ώρα που ο κόσμος πνίγεται στα χρέη και πρώτες κατοικίες βγαίνουν στο σφυρί η κυβέρνηση Μητσοτάκη καταγράφει ρεκόρ δανεισμού και ουδείς γνωρίζει εάν και πώς εξυπηρετούνται αυτά τα χρέη.

Αίσθηση προκαλεί πάντως η πρωτοβουλία του να στείλει ένα σαφέστατο μήνυμα προς ένα «σύστημα διαφθοράς» δηλώνοντας «προς όλους τους νομείς και διανομείς του δημόσιου χρήματος ότι μετά τις επόμενες εκλογές, όποτε κι αν αυτές γίνουν το πάρτι θα τελειώσει». Εξηγώντας μάλιστα πως τις λιγοστές δυνατότητες και τους πόρους της χώρας «δεν θα τις νέμονται κατά αποκλειστικότητα δέκα μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι και αντίστοιχος αριθμός οικογενειών« και να συμπληρώσει με νόημα: «Για να χρησιμοποιήσω μία άκομψη φράση που άλλοι πριν από μένα χρησιμοποίησαν: Οι νταβατζήδες τέλος».

Εκ παραλλήλου γίνεται σαφές το άνοιγμα που επιχειρεί ο Αλέξης Τσίπρας στη μεσαία τάξη, γνωρίζοντας ότι οι εκπρόσωποί της εμπιστεύθηκαν τον κ. Μητσοτάκη που τούς έταξε προεκλογικά πως θα τούς στηρίξει αλλά τώρα βρίσκονται αντιμέτωποι με τα επίχειρα της πολιτικής του.

«Δεν μπορεί να νιώσει, δεν αντιλαμβάνεται τις ανάγκες της κοινωνίας παρά μόνο τις ανάγκες της κερδοφορίας, των funds και των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Ε, αυτό δεν θα αλλάξει. Δεν πρόκειται ούτε κατά διάνοια να συνεχίσουμε την πολιτική Μητσοτάκη που κάνει τους πλούσιους πλουσιότερους, τους φτωχούς φτωχότερους και οδηγεί στην πλήρη κοινωνική κατεδάφιση» τονίζει και μάλιστα δεσμεύεται ότι «θα σώσουμε την κοινωνία από τη βαρβαρότητα». 

Ως εκ τούτου λέει πως «ναι, αδικήσαμε τη μεσαία τάξη δεν υπάρχει αμφιβολία” όμως εξηγεί ότι “δεν το κάναμε από καπρίτσιο» , αλλά γιατί «ήταν εξαναγκασμός» και δεν υπήρχε άλλος τρόπος για να βγάλουμε τη χώρα από το καθεστώς της επιτροπείας και την οικονομία από το καθεστώς της χρεοκοπίας.

Ο Αλέξης Τσίπρας εκφράζει τη βεβαιότητά του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα είναι το πρώτο κόμμα στις εκλογές, επιμένει ότι την επόμενη των εκλογών θα γίνονται αναλύσεις για το πώς έπεσαν έξω οι προβλέψεις και οι…προφητείες για τα ποσοστά του κόμματός του και καλεί τον κ. Ανδρουλάκη να μιλήσει επί της ουσίας για πρόγραμμα και συγκεκριμένες πολιτικές. «Τι εννοεί όταν μιλάει για σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση; 

Με ποιο πρόγραμμα και ποιες πολιτικές;» διερωτάται και σχολιάζει πως έρχεται η ώρα που το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ πρέπει να αποφασίσει με ποιους θα πάει και ποιους θα αφήσει. Όσο για τη σύνθεση μίας αυριανής κυβέρνησής του υπόσχεται εκπλήξεις και λέει ότι θα είναι η πρώτη στην ιστορία με τέτοια συμμετοχή γυναικών, νέων, ανθρώπων της εργασίας, της δημιουργίας, της επιστήμης και της αγοράς...

Βούλα Κεχαγιά

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: