25.6.22

ΣΥΡΙΖΑ: Στόχος η αύξηση της εκλογικής συμμετοχής...


...με «όχημα» το κυβερνητικό πρόγραμμα...

Στον ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία δεν κρύβουν πως ένα από τα «κλειδιά» για την εκλογική τους επικράτηση είναι η αύξηση της συμμετοχής στις κάλπες του 2022 σε σύγκριση με το 2019.

Γι’ αυτό και μία από τις καμπάνιες που θα... τρέξουν την αμέσως επόμενη χρονική περίοδο θα είναι κι αυτή που θα αφορά τη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία, ιδίως των νέων, των γυναικών και των πιο ευάλωτων από την οικονομική κρίση κοινωνικών ομάδων.

Στην Κουμουνδούρου εκτιμούν, με βάση και τα όσα έγιναν στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές στη Γαλλία, πως όσο πιο αυξημένη θα είναι η συμμετοχή τόσο μεγαλύτερη θα είναι και η «καθαρή νίκη» τους, όπως την καθόρισε ως στόχο ο Αλέξης Τσίπρας στην πρόσφατη ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος.

Σε αυτό το πλαίσιο, είναι χαρακτηριστικό πως μεταξύ 2009-2019 από το ελληνικό εκλογικό σώμα «χάθηκαν» περίπου 1.300.000 πολίτες.

Ωστόσο, στις εκλογές του 2019 καταγράφηκε για πρώτη φορά μετά από μία δεκαετία αύξηση της εκλογικής συμμετοχής κατά 200.000 άτομα σε σχέση με το 2015, η οποία κι απέφερε για το ΣΥΡΙΖΑ το ποσοστό– «έκπληξη» του 32%, διέψευσε τις τότε δημοσκοπήσεις που τον εκτιμούσαν στο 25% και τον έκανε πρώτο κόμμα και με διαφορά στις λαϊκές– εργατικές γειτονιές του λεκανοπεδίου της Αττικής, αλλά και της δυτικής Θεσσαλονίκης.

Στην όσο το δυνατό μεγαλύτερη προσέλκυση ψηφοφόρων θα εστιάσει και το κυβερνητικό πρόγραμμα του κόμματος, το οποίο ήδη επεξεργάζεται ομάδα υπό τον Δημήτρη Τζανακόπουλο και το οποίο, όπως υπόσχονται οι συντάκτες του:

«Θα ταράζει τα λιμνάζοντα νερά, θα ανοίγει δρόμους για συνολικότερες κοινωνικές και πολιτικές μετατοπίσεις, δεν θα είναι ένα πρόγραμμα παροχολογίας και κρατικού πατερναλισμού, αλλά θα κινητοποιεί υπαρκτές κοινωνικές δυνάμεις, θα αναδιανέμει πλούτο και ισχύ υπέρ της κοινωνικής πλειοψηφίας, θα αυξάνει το μερίδιο των μισθών στο συνολικό ΑΕΠ, θα προωθεί με κατάλληλη αξιοποίηση των χρηματοδοτικών εργαλείων συνεργατικά εγχειρήματα στο πεδίο της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, θα διαμορφώνει ένα σύγχρονο δημόσιο και δωρεάν ΕΣΥ, θα αναδιαμορφώνει θεσμούς και προτεραιότητες στην εκπαίδευση, θα καταπολεμά την ενεργειακή φτώχεια και την κλιματική κρίση και θα διευρύνει δικαιώματα και ελευθερίες»...

Γιάννης Συμεωνίδης

cnn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: