26.6.22

Θέλει να μείνει στην εξουσία μέχρι το 2035...


...παρότι τα «σκαμπίλια» πέφτουν βροχή...

Δεν ιδρώνει το αφτί του Βρετανού πρωθυπουργού, που αρνείται επιδεικτικά να ακούσει την πάνδημη κριτική σε βάρος του, απορρίπτει κάθε ίχνος αυτοκριτικής και δηλώνει μάλιστα ότι σκοπεύει να παραμείνει στην εξουσία μέχρι τα μέσα της επόμενης δεκαετίας. Αν κάτι τέτοιο συνέβαινε τότε θα γινόταν μακροβιότερος ηγέτη του Ηνωμένου Βασιλείου εδώ και 200 χρόνια...

Μιλώντας σε δημοσιογράφους από τη Ρουάντα χθες, κατά την τελευταία ημέρα της επίσκεψής του για τη σύνοδο κορυφής της Κοινοπολιτείας, ο Μπόρις Τζόνσον είπε ότι αυτό που σκέφτεται τώρα είναι η «τρίτη θητεία» και όταν ρώτησε τι εννοούσε απάντησε πως μιλούσε για «τα μέσα της δεκαετίας του 2030».

Παρά το γεγονός ότι προχθές το κυβερνών κόμμα έχασε δύο ακόμα κοινοβουλευτικές έδρες στις διπλές συμπληρωματικές κάλπες στην Αγγλία, ο ίδιος εμφανίστηκε ψύχραιμος λέγοντας πως δεν περιμένει να αντιμετωπίσει μια άλλη πρόκληση από τους Τόρις του και επέρριψε την ευθύνη τα εσωκομματικές ήττες εν μέρει σε αναφορές των μέσων ενημέρωσης για πρωθυπουργικά πάρτι στο λοκντάουν.
Και εμφανίστηκε βέβαιος ότι οι πολίτες είχαν βαρεθεί να ακούνε συνεχώς για τα ίδια πράγματα, τα οποία φέρεται να έχει κάνει ή οτιδήποτε άλλο. Νωρίτερα ο ίδιος σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του BBC απέρριψε την ιδέα ότι θα έπρεπε να αλλάξει τη συμπεριφορά του.

«Αν λέτε ότι θέλετε να υποστώ κάποιο είδος ψυχολογικής μεταμόρφωσης, νομίζω ότι οι ακροατές μας θα ξέρουν ότι αυτό... δεν πρόκειται να συμβεί» είπε. Επίσης, αρνήθηκε να σχολιάσει ένα δημοσίευμα των «The Times» ότι σχεδίαζε να πάρει δωρεά, ώστε να χρηματοδοτήσει ένα δεντρόσπιτο αξίας 150.000 λιρών για τον γιο του στην εξοχική κατοικία του που παραχωρήθηκε από το κράτος.

Οι νέες αποκαλύψεις έρχονται λίγους μήνες αφού επιβλήθηκε πρόστιμο στο κόμμα του επειδή δεν ανέφερε με ακρίβεια μια δωρεά που συνέβαλε στη χρηματοδότηση της ανακαίνισης του διαμερίσματός του στην Ντάουνινγκ Στριτ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: