25.6.22

Πανελλαδικές 2022: Αποκαλύπτονται απίθανες καταστάσεις...


... που αντιμετώπισαν πολλοί υποψήφιοι...
Απίθανες καταστάσεις αντιμετώπισαν υποψήφιοι διαγωνιζόμενοι του ειδικού μαθήματος «Γραμμικό Σχέδιο» των φετινών Πανελλαδικών Εξετάσεων.

1) Οι ειδικές, γυαλιστερές – illustration κόλλες Γραμμικού Σχεδίου, που στάλθηκαν από το Υπουργείο Παιδείας και... διανεμήθηκαν στα παραπάνω εξεταστικά κέντρα, όπως ίσως γνωρίζετε, ήταν κατώτερης ποιότητας σε σχέση μ’ αυτές που χρησιμοποιούσαν οι μαθητές καθ΄ όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας τους, ώστε να συμμετέχουν στις εξετάσεις της Παρασκευής.


Το αποτέλεσμα ήταν να «απλώνεται» το μελάνι στην κόλλα και να απορροφιέται σαν να σχεδίαζε κάποιος επάνω σε μία χαρτοπετσέτα!

(Το μελάνι είναι βασικό μέσον σχεδιασμού ,το οποίο απαιτούνταν να χρησιμοποιηθεί ,από τα κριτήρια αξιολόγησης).

2)  Λόγω της κακής ποιότητας των χαρτιών ,τα ειδικά μολύβια σχεδίου που χρησιμοποίησαν οι υποψήφιοι, άφηναν ίχνη επάνω στην κόλλα, δεν σβήνονταν εύκολα, έχοντας σαν  αποτέλεσμα τα σχέδιά τους, να παρουσιάζονται θολά και με μουτζούρες!

Για το θέμα αυτό διαμαρτύρονται με επιστολή τους γονείς των υποψηφίων στην Υπουργό Παιδείας


Η επιστολή

Αξιότιμη κα.Κεραμέως.

Σας γνωστοποιούμε το πρόβλημα που προέκυψε στα εξεταστικά κέντρα της Θεσσαλονίκης ,της Λάρισας , (πιθανόν και της υπόλοιπης χώρας) στα οποία , οι υποψήφιοι διαγωνιζόμενοι του ειδικού μαθήματος ” Γραμμικό Σχέδιο” των φετινών Πανελλαδικών Εξετάσεων, αντιμετώπισαν το εξής :

1) Οι ειδικές, γυαλιστερές – illustration κόλλες Γραμμικού Σχεδίου, που στάλθηκαν από το Υπουργείο Παιδείας και διανεμήθηκαν στα παραπάνω εξεταστικά κέντρα, όπως ίσως γνωρίζετε, ήταν κατώτερης ποιότητας σε σχέση μ΄αυτές που χρησιμοποιούσαν οι μαθητές καθ΄όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας τους ,ώστε να συμμετέχουν στις σημερινές εξετάσεις.


Το αποτέλεσμα ήταν να ”απλώνεται ” το μελάνι στην κόλλα και να απορροφιέται σαν να σχεδίαζε κάποιος, επάνω σε μία χαρτοπετσέτα !!!
(Το μελάνι είναι βασικό μέσον σχεδιασμού ,το οποίο απαιτούνταν να χρησιμοποιηθεί ,από τα κριτήρια αξιολόγησης).

2)  Λόγω της κακής ποιότητας των χαρτιών ,τα ειδικά μολύβια σχεδίου που χρησιμοποίησαν οι υποψήφιοι, άφηναν ίχνη επάνω στην κόλλα, δεν σβήνονταν εύκολα, έχοντας σαν  αποτέλεσμα τα σχέδιά τους, να παρουσιάζονται θολά και με μουτζούρες!

Αντιλαμβάνεστε , πως παρά τις απέλπιδες προσπάθειες των υποψηφίων, οι απεικονίσεις των σχεδίων τους ,να μην παρουσιάζουν το επιθυμητό, αναμενόμενο, άριστο, αισθητικό αποτέλεσμα ,το οποίο πρέπει να παρουσιάζει το σχέδιό τους και βαθμολογείται από τους εξεταστές-βαθμολογητές των γραπτών τους.

Αρκετά καταπονήθηκαν τα παιδιά μας χτες και σήμερα ,συμμετέχοντας στις εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων ” Ελεύθερο ” και “Γραμμικό Σχέδιο” αντίστοιχα, επί 6 ολόκληρες ώρες σε συνθήκες καύσωνα με 35ο C , προσπαθώντας να αποδώσουν όσο το δυνατόν καλύτερα τα σχέδια που τους ζητήθηκαν (αναμένοντας στις αίθουσες εξετάσεων  από τις 8΄00 π.μ. για την ταυτοποίηση των στοιχείων τους , μέχρι τις 8΄30 π.μ. που θα παραδίδονταν τα θέματα ώστε να ξεκινήσουν οι εξετάσεις ) αλλά δυστυχώς ,η διάρκεια της αναμονής τους, έφτασε σε ορισμένες περιπτώσεις  την καθυστέρηση της  μισής ώρας, ανεβάζοντας το άγχος των υποψηφίων .

Aρκετά ταλαιπωρήθηκαν τα παιδιά μας 2 χρόνια τώρα, υπό συνθήκες COVID – 19, προσπαθώντας να προετοιμαστούν όσο το δυνατόν καλύτερα , για να ανταπεξέλθουν στις χτεσινές και σημερινές , απαιτητικές , πολύωρες εξετάσεις των δύο αυτών Ειδικών Μαθημάτων, τα οποία δε διδάσκονται στα Λύκεια της χώρας και επιβαρύνουν τον ήδη επιβαρυμένο, οικογενειακό- οικονομικό προϋπολογισμό των νοικοκυριών.

κα. Κεραμέως, σας παρακαλούμε θερμά, να  επιληφθείτε του θέματος προσωπικά, ώστε να ενημερωθούν οι εξεταστές – βαθμολογητές των σημερινών γραπτών των παιδιών μας άμεσα, λαμβάνοντας σοβαρά υπ΄όψιν τους το βαθμό δυσκολίας που προέκυψε σήμερα (εξαιτίας των όσων προβλημάτων προαναφέραμε ) κατά τη διαδικασία της αξιολόγησης, ώστε να ευαισθητοποιηθούν και να δείξουν την επιείκειά τους στα παιδιά μας, τα οποία είναι άμοιρα ευθυνών.

Πηγή: alfavita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.