24.5.22

«Φόρος Netflix» και στην Ιταλία...


...αφορολόγητη η υπηρεσία στην Ελλάδα...

Το Netflix συμφώνησε να πληρώσει 59,1 εκατομμύρια ευρώ στις φορολογικές αρχές της Ιταλίας. Σύμφωνα με το Reuters, επικαλούμενο δήλωση των εισαγγελέων του Μιλάνου, ο διακανονισμός ήταν για περίοδο που καλύπτει τον... Οκτώβριο 2015-2019.  

Οι εισαγγελείς ξεκίνησαν έρευνα για τη φορολογική έρευνα επειδή το Netflix χρησιμοποίησε ψηφιακή υποδομή για να προσφέρει την υπηρεσία του σε 2 εκατομμύρια χρήστες στη χώρα.

Στην Ελλάδα η Κυβέρνηση  και αρνείται να φορολογήσει το Netflix και να διεκδικήσει ανταλλαγμάτα για παραγωγές που θα γυρίζονται στην Ελλάδα με προορισμό την  streaming υπηρεσία.

Οι συναρμόδιοι υπουργοί Σταϊκούρας και Πιερρακάκης, δεν αγγίζουν το ζήτημα των πολυεθνικών υπηρεσιών που μεταδίδουν πρόγραμμα αφορολόγητα.

Την ίδια ώρα οι ελεύθερης λήψης σταθμοί εθνικής εμβέλειας γενικού περιεχομένου καταβάλλουν τέλη για τις άδειες τους και φόρους και εισφορές στην Ελλάδα, ενώ οι συνδρομητικές υπηρεσίες Cosmote TV και Nova, έχουν ακριβότερες συνδρομές καθώς οι ανταγωνιστές τους όπως το Netflix δεν πληρώνουν φόρους στην Ελλάδα...

typologies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: