18.5.22

Απάντηση Γεωργιάδη για την πρόσληψη της κόρης του στην Lamda...



Είναι ηθικό να προσλαμβάνεται συγγενικό πρόσωπο ενός υπουργού σε επένδυση που εξαρτάται από τις δικές του υπουργικές αποφάσεις;

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Αδ. Γεωργιάδης, απάντησε... στο ερώτημα από το βήμα της Βουλής.

«Η κυρία Θεοδώρα Μανωλίδου είναι θετή μου κόρη. Δεν είναι βιολογική μου κόρη αλλά δεν την ξεχωρίζω. Την αγαπάω και τη λατρεύω. Έχει κάνει πολύ καλές σπουδές, άριστα, βγήκε πρώτη στη χρονιά της. Δούλευε σε μια μεγάλη εταιρεία. Άνοιξε μια θέση, έκανε αίτηση, την πήρανε. Χαμηλόμισθη θέση αλλά μπορεί να κάνει καριέρα και να προχωρήσει το κορίτσι», είπε ο υπουργός αλλά δεν αρκέστηκε μόνο σε αυτό.

Θέλησε επίσης να απαντήσει συγκεκριμένα σε όσους λένε ότι δεν έπρεπε να προσληφθεί γιατί ο ίδιος είναι υπουργός. Με αυτό το επιχείρημα, είπε ο κ. Γεωργιάδης, ως έχων την αρμοδιότητα της αγοράς, τότε κανένα παιδί μου δεν μπορεί να εργαστεί σε καμία επιχείρηση στην Ελλάδα. Δεν μπορεί να δουλέψει ούτε στο Δημόσιο. Δεν μπορεί να δουλέψει όμως ούτε στο εξωτερικό, διότι τότε πάλι θα λένε ότι τυγχάνει διακριτικής μεταχείρισης. «Δηλαδή τα δικά μας τα παιδιά, δεν μπορούν να δουλέψουν ούτε στον ιδιωτικό, ούτε στο δημόσιο τομέα, ούτε στον εξωτερικό. Να κάτσουν δηλαδή τα παιδιά μας να μας κοιτάνε, να μην κάνουν τίποτα επειδή εμείς είμαστε στην πολιτική», σχολίασε και επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα που «στηρίζει» τον εκδότη της εφημερίδας Documento, Κώστα Βαξεβάνη, που έφερε το θέμα τη δημοσιότητα.

«Ακόμα και στον πόλεμο, τα γυναικόπαιδα τα αφήνεις απ' έξω. Η πολιτική αντιπαράθεση δεν είναι και πόλεμος. Εντάξει, έχουμε διαφωνίες. Αλλά ακόμη και εχθροί να ήμασταν στην Ουκρανία με τους Ρώσους, τα γυναικόπαιδα μένουν απ' έξω», σημείωσε ο υπουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: