20.5.22

«Βέλη» μέχρι και από τον Economist...


...για την Ελευθερία του Τύπου...
Με ενδιαφέρον αναμένεται η αντίδραση της κυβέρνησης και του αρμόδιου υπουργού, Γιάννη Οικονόμου. Εκτός κι αν προσπαθήσει το Μαξίμου να χαρακτηρίσει ακόμη και τον Economist ως… ΜΚΟ με θολή μεθοδολογία και επιδιώξεις.
Δεν κοπάζει ο θόρυβος για την κατρακύλα που έχει επέλθει στον χώρο του Τύπου επί θητείας Μητσοτάκη παρά τις προκλητικές κυβερνητικές προσπάθειες να υποβαθμιστεί και να θαφτεί το θέμα.

Μετά τα απανωτά «χαστούκια» από τους Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα, αλλά και μεγάλα διεθνή μέσα, ακόμη και ο Economist ασκεί κριτική στην κυβέρνηση για το ζήτημα, αναδεικνύοντας τι σοβαρές πτυχές του.

Το άρθρο του Economist, βέβαια, κάνει λόγο για σημαντικές επιτυχίες της χώρας σε τουρισμό και επενδύσεις, ωστόσο υπογραμμίζει ότι οι καταγγελίες για την κατρακύλα της Ελευθερίας του Τύπου επισκιάζουν αυτά τα επιτεύγματα.


Με ενδιαφέρον, βέβαια, αναμένεται η αντίδραση της κυβέρνησης και του αρμόδιου υπουργού, Γιάννη Οικονόμου. Εκτός κι αν προσπαθήσει το Μαξίμου να χαρακτηρίσει ακόμη και τον Economist ως… ΜΚΟ με θολή μεθοδολογία και επιδιώξεις.

Το περιοδικό υπογραμμίζει ότι η χώρα μας είναι τελευταία στην Ε.Ε. στην Ελευθερία του Τύπου, κάνει εκτενή αναφορά στην πρόσφατη νομοθεσία που προβλέπει φυλάκιση για fake news, αλλά και στην δολοφονία Καραϊβάζ.

Επισημαίνει, επίσης, την υπόθεση παρακολούθησης του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη, αλλά αυτό που έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον είναι το γεγονός πως ο Economist αναδεικνύει ως σημαντικό ζήτημα και το πάρτι χρηματοδοτήσεων μέσω της λίστας Πέτσα, για να συμπληρώσει ότι υπάρχουν καταγγελίες από δημοσιογράφους που καλύπτουν το προσφυγικό και τις παράνομες επαναπροωθήσεις περί παρενόχλησής τους από συνεργάτες του πρωθυπουργού. 

«Ένας ανεμπόδιστος Τύπος έχει έναν κρίσιμο ρόλο να διαδραματίσει στο να διασφαλιστεί ότι όλα αυτά τα μετρητά δαπανώνται δίκαια και σωστά» υπογραμμίζει με νόημα ο Economist.

Δεν υπάρχουν σχόλια: