15.5.22

Ασθενής με Candida Auris στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου...


Σε συναγερμό βρίσκονται οι αρμόδιες υγειονομικές αρχές στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου, έπειτα από εμφάνιση του μύκητα Candida Auris σε υπερήλικα ασθενή της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας.

Σύμφωνα με... την ΕΡΤ, ο μύκητας αντιμετωπίστηκε ικανοποιητικά, ενώ ο ασθενής συνεχίζει να νοσηλεύεται στην εντατική με την υγεία του να πηγαίνει προς το καλύτερο.

Όπως ήταν αναμενόμενο, το νοσοκομείο βρίσκεται υπό την επιτήρηση του ΕΟΔΥ και ακολουθεί ειδικά πρωτόκολλα.

Υπενθυμίζεται ότι ο συγκεκριμένος μύκητας εντοπίζεται στις ΜΕΘ και προσβάλει ανοσοκατασταλμένους ασθενείς ή ασθενείς με σοβαρά προβλήματα υγείας προκαλώντας τους σοβαρές ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις. 

Νωρίτερα, η προϊσταμένη Διεύθυνσης Επιδημιολογικής Επιτήρησης για τα λοιμώδη Νοσήματα του ΕΟΔΥ, επιδημιολόγος Κασσιανή Μέλλου, δήλωσε στο Πρακτορείο Fm ότι αυτή τη στιγμή δεν έχουμε κάποια ενεργή συρροή από Candida Auris που να μας έχει δηλωθεί, να είμαστε σε εγρήγορση και να διερευνάται από τον Οργανισμό.

Πρόσθεσε ότι σχεδόν σε όλες τις μονάδες έχουν υπάρξει κατά καιρούς παθογόνα που έχουν μεταδοθεί ενδονοσοκομειακά, ενώ επισήμανε: «Δεν υπάρχει μονάδα εντατικής θεραπείας διεθνώς που να είναι αποστειρωμένη, χωρίς κανένα παθογόνο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: