20.5.22

Τον ύμνησε η υφήλιος, δεν τον τίμησε ο Βόλος...


Ο «αποχαιρετισμός» της οικογένειάς του...

Η οικογένεια Παπαθανασίου ηταν “δεμένη” και οι ανιψιές του Αρτεμις και Ελένη , σε στενή επαφή μαζί με τον θείο τους που από την Αγριά, έφτασε στην κορυφή και σήμερα ταξίδεψε στα αστέρια. Η δημοσιογράφος Ελένη Παπαθανασιου, τον “αποχαιρέτησε” με ένα συγκινητικό μήνυμα, χωρίς... να κρύβει την πικρία για το γεγονός ότι ο Βόλος δεν τίμησε τον μεγαλύτερο συνθέτη, τον Βαγγέλη Παπαθανασίου.

“Στη γειτονιά των αγγέλων φτερούγισε ο παγκόσμιος, ο δικός μας Βαγγέλης Παπαθανασίου. Ανάμεσα στα αστέρια του σύμπαντος που λάτρεψε και ύμνησε όσο κανείς.




Ο Θείος μου Βαγγέλης Παπαθανασίου πέρασε στο Πάνθεον των Αθανάτων. Τα γνώρισε όλα στη ζωή του, τιμήθηκε όσο κανείς για το έργο του. Κι όμως παρέμενε σεμνός και ταπεινός, μέχρι παρεξηγήσεως. Απέφευγε τη δημοσιότητα, γιατί απλά δεν την είχε καμιά ανάγκη. Τα έργα του μιλούσαν στις ψυχές των ανθρώπων. Η μουσική του συντρόφευε και θα συντροφεύει γενιές και γενιές σ’ όλον τον πλανήτη.




Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας  τον είχε ανακηρύξει επίτιμο διδάκτορα και ο τότε πρύτανης κ. Πετράκος, είχε ταξιδέψει στο Παρίσι για να τον τιμήσει με τον χρυσό σταυρό.

Η πόλη του, ο Βόλος δεν τον τίμησε όπως και όταν έπρεπε (το είχε καταφέρει ο τότε Δήμος Αγριάς, μ’ ένα στεφάνι από ελιά γιατί αυτό είχε ζητήσει). Μάλιστα στο τελευταίο του ταξίδι στον Βόλο με επιστήμονες της NASA δεν του είχε επιτραπεί να πάει βόλτα με την ΑΡΓΩ στον Παγασητικό.




Ο Βαγγέλης Παπαθανασίου θα μείνει για πάντα στο νου και στη ψυχή μας. Καλό ταξίδι αγαπημένε Βαγγέλη, καλό ταξίδι μέγιστε.”, αναφέρει η ανιψιά του Ελένη Παπαθανασίου...

gegonota.news

Δεν υπάρχουν σχόλια: