16.5.22

Καταθέτει η δεύτερη γυναίκα...


...που κατήγγειλε τον Φιλιππίδη για απόπειρα βιασμού...

Συνεχίζεται σήμερα ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας η δίκη του ηθοποιού Πέτρου Φιλιππίδη, ο οποίος κατηγορείται για βιασμό κατ’ εξακολούθηση και για δυο ακόμη απόπειρες βιασμού, σε βάρος τριών, συνολικά, γυναικών συναδέλφων του.

Μέχρι τώρα η ακροαματική διαδικασία διεξάγεται κεκλεισμένων των... θυρών, όπως είχε ζητήσει η πρώτη γυναίκα που κατήγγειλε τον ηθοποιό για βιασμό της και με την κατάθεση της οποίας έχει ξεκινήσει η δίκη. Ωστόσο, σήμερα, οι πόρτες του δικαστηρίου αναμένεται να ανοίξουν, εφόσον στο βήμα ανέβει για να καταθέσει η δεύτερη γυναίκα που έχει στραφεί κατά του ηθοποιού για απόπειρα βιασμού της. Η συγκεκριμένη καταγγέλλουσα δεν έχει ζητήσει να δοθεί η κατάθεσή της χωρίς δημοσιότητα.

Με την έναρξη πάντως της σημερινής διαδικασίας αναμένεται να συνεχιστεί από το δικαστήριο για να ολοκληρωθεί η εξέταση του πρώτου, κατά το κατηγορητήριο, θύματος του ηθοποιού. Στη συνέχεια η έδρα θα ζητήσει να καταθέσει ενώπιον της η δεύτερη γυναίκα, η οποία έχει υποστηρίξει ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης αποπειράθηκε να τη βιάσει το 2010 μέσα στο θέατρο «Μουσούρη» και στην προσπάθεια της να γλυτώσει από τα χέρια του φώναζε και υπέστην τραυματισμό. Σύμφωνα με την καταγγέλλουσα, ο ηθοποιός μετά την επίθεση εναντίον της, την απείλησε ότι θα την καταστρέψει επαγγελματικά.

Με ανοιχτές τις θύρες του δικαστηρίου και με τους δημοσιογράφους παρόντες, η εν λόγω ηθοποιός αναμένεται να υποστηρίξει όσα είχε καταθέσει και στις αρχές, στο πλαίσιο της έρευνας που είχε προηγηθεί. Όπως είχε πει, ο Πέτρος Φιλιππίδης την κάλεσε να αντικαταστήσει κάποιον ηθοποιό στο έργο που ανέβαζε τότε και μέσα στο καμαρίνι του της επιτέθηκε σεξουαλικά. Η ηθοποιός έχει περιγράψει: «… Άπλωσε πάνω μου τα χέρια του και με στρίμωξε στη γωνία. Μου όρμησε, με φιλούσε στον λαιμό και ήθελε να φτάσει στα χείλη μου. 

Προσπαθώντας να ξεφύγω του έλεγα «σας παρακαλώ σταματήστε, δεν θέλω να το κάνουμε αυτό, δεν αισθάνομαι καλά, αφήστε με, με πονάτε» και μου έλεγε «είσαι πολύ όμορφη, τι μ… είσαι εσύ, σε θέλω, θα σε γ…, δεν θα μου ξεφύγεις, θα δεις, θα περάσουμε ωραία…». Τον έσπρωχνα με τα χέρια μου αλλά δεν είχα τη δύναμη να τον κερδίσω. Θυμάμαι ότι ήταν βαρύς, σκληρόπετσος και ιδρωμένος. Έδινα μια άνιση μάχη, όμως δεν σταμάτησα ούτε στιγμή να κουνιέμαι παλεύοντας να σωθώ ενώ εκείνος ασελγούσε με τη γλώσσα και τα χέρια του στον λαιμό, στο πρόσωπο και το κορμί μου και ετοιμαζόταν να προχωρήσει ανοίγοντας τα πόδια μου».

Σύμφωνα με την καταγγελία της ηθοποιού, μετά το περιστατικό αυτό, ο Π. Φιλιππίδης την καλούσε στο τηλέφωνο από απόκρυψη ή από διαφορετικά νούμερα. «Μου έλεγε τι ήθελε να του λέω και εκείνος παράλληλα αυνανιζόταν. Μου έλεγε: «Μην τολμήσεις να το κλείσεις, ξέρω πού μένεις, θα με βρεις μπροστά σου, θα κάνεις ό,τι σου λέω» είχε αναφέρει η γυναίκα, υποστηρίζοντας «κόπηκε» από δύο δουλειές στις οποίες είχε περάσει επιτυχώς το casting. Αμέσως μετά φέρεται να δέχτηκε νέο τηλεφώνημα του Πέτρου Φιλιππίδη, που σύμφωνα με την καταγγελία της, της είπε: «Μπορούν τα πράγματα να αλλάξουν εάν το αποφασίσεις, είδες ότι παρακολουθώ τι κάνεις και ο λόγος μου μετράει»...

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: