19.5.22

Νέο πλαίσιο για την πολιτική πολυφωνία...


Η απάντηση του προέδρου του ΕΣΡ Αθανάσιου Κουτρομάνου στον καταιγισμό πυρών που δέχθηκε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για την ολιγωρία και απροθυμία του οργάνου να ελέγξει την πολιτική πολυφωνία ήταν πως το Συμβούλιο εμποδίζεται από τη νομολογία που... έχει παραγάγει το Συμβούλιο της Επικρατείας! 

Πρόκειται ουσιαστικά για μια απόφαση του ΣτΕ με την οποία απορρίφθηκε πρόστιμο της Αρχής για παραβίαση της πολιτικής πολυφωνίας το 2015, στην οποία ζητούνται και ποιοτικά κριτήρια για τη μέτρηση της πολυφωνίας στην τηλεόραση, εκτός από τα ποσοτικά. 

Και επειδή το ΕΣΡ θεωρεί πως δεν υπάρχουν τέτοια, δεν έχει παρέμβει έκτοτε στις «σκανδαλώδεις», όπως τις χαρακτήρισαν οι βουλευτές της αντιπολίτευσης, παραβιάσεις που αφορούν την προβολή των κομμάτων στα κανάλια.

Ο πρόεδρος του ΕΣΡ ανέφερε πως έχουν ζητηθεί στοιχεία από άλλες χώρες, από το Εργαστήριο του Πανεπιστημίου Αθηνών και την ΕΣΗΕΑ, για τον τρόπο ελέγχου της πολιτικής πολυφωνίας, και ότι υπάρχουν εισηγήσεις των νομικών του ΕΣΡ και κάποια στιγμή, σύντομα, θα καταθέσει το πόρισμά του στη Βουλή...

typologies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: