25.5.22

Τέξας: Βρήκαν μαρτυρικό θάνατο μέσα στην ίδια τάξη...


Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για το μακελειό έρχονται στο φως, την ώρα που η αμερικανική κοινή γνώμη παραμένει σε σοκ και αναζητά απαντήσεις.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση... από τις αρχές της πολιτείας και τα 19 μικρά παιδιά βρήκαν φριχτό θάνατο μέσα στην ίδια αίθουσα, στην οποία φέρεται να οχυρώθηκε ο δράστης. Στον ίδιο χώρο δολοφόνησε και τους δύο εκπαιδευτικούς.

Περιγράφοντας, μάλιστα, στο CNN τις δραματικές στιγμές εκπρόσωπος του τμήματος δημόσιας ασφάλειας του Τέξας σημείωσε ότι την ώρα που ήταν σε εξέλιξη το μακελειό, αστυνομικοί περικύκλωναν το σχολείο, έσπαγαν τζάμια και προσπαθούσαν να απομακρύνουν παιδιά και εργαζόμενους. Ο ίδιος, πάντως, πρόσθεσε ότι ακόμη υπάρχουν πολλά αναπάντητα ερωτήματα. 


Ο 18χρονος δράστης, εργαζόμενος σε φαστ φουντ που περιγράφεται ως μοναχικό παιδί το οποίο είχε δεχτεί bullying στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά και δια ζώσης, τόσο για την εμφάνισή του όσο και για ταξικούς λόγους, φέρεται να είχε αφήσει σημειώματα στα social media προαναγγέλλοντας κάτι τραγικό.


Λίγες ώρες πριν εφορμήσει στο δημοτικό σχολείο ο Ράμος έγραψε «σε λίγο θα...» χωρίς να συνεχίσει την πρότασή του παρά μόνο να αναφέρει «έχω ένα μικρό μυστικό».

Ο Ράμος φέρεται να είχε συνομιλία και με μια κοπέλα η οποία τον ρώτησε «τι σχέση έχουν τα όπλα σου με εμένα», με τον δράστη να απαντά «να είσαι ευγνώμων που σε προσέθεσα σε αυτή την ανάρτηση».

Οι δραματικές εξελίξεις με μια ματιά

Μόλις δύο ημέρες πριν ξεκινήσουν οι καλοκαιρινές διακοπές τους 19 μικρά παιδιά και δύο δάσκαλοι βρήκαν τραγικό θάνατο από τα πυρά του 18χρονου σε μια μαύρη ημέρα για την πολιτεία του Τέξας και τη χώρα.

Τα θύματα

Όλα τα θύματα έχουν αναγνωριστεί και οι σοροί έχουν απομακρυνθεί από το σχολείο, ενώ οι οικογένειές τους έχουν ειδοποιηθεί. Όλοι οι θάνατοι και οι τραυματισμοί σημειώθηκαν μέσα σε μια τάξη.
Η δασκάλα Έβα Μιρέλες είναι ανάμεσα στα θύματα, όπως ανακοίνωσε η θεία της στο CNN. Η άτυχη γυναίκα εργαζόταν ως δασκάλα 17 χρόνια. 
Ο Χαβιέ Λόπεζ, δέκα ετών, έχει αναγνωριστεί ως ένα από τα θύματα, όπως επιβεβαίωσε η μητέρα του Φελίσα στην Ουάσινγκτον Ποστ. «Ήταν αστείος και χαμογελούσε συνεχώς» είπε η μητέρα του.
Η Αρμερί Τζο Γκαρσία, επίσης δέκα ετών, αναγνωρίστηκε από τον πατέρα της ως ένα από τα παιδιά που σκοτώθηκαν. Ο Άνχελ Γκαρσία έγραψε στο facebook: Σας ευχαριστώ όλους για τις προσευχές και τη βοήθειά σας στο να βρω το μωρό μου. Σας παρακαλώ μην χάνετε ούτε λεπτό. Αγκαλιάστε τις οικογένειές ας. Πείτε τους ότι τους αγαπάτε».
Η οικογένεια της Ουζάια Γκαρσία ανακοίνωσε ότι η δεκάχρονη είναι ανάμεσα στα θύματα του Σαλβαδόρ Ράμος. 
Τι συνέβη

Ο ένοπλος, ο 18χρονος Σαλβαδόρ Ράμος, ο οποίος έπεσε νεκρός από πυρά αστυνομικών, περιγράφεται ως άτομο μοναχικό, από ταραγμένο οικογενειακό περιβάλλον, που είχε δεχθεί σκληρό εκφοβισμό για την φτωχική του καταγωγή, τα ρούχα που φορούσε και τον τρόπο με τον οποίο ντυνόταν. Εγκατέλειψε το σχολείο και είχε πιάσει δουλειά σε κατάστημα φαστ φουντ, από το οποίο παραιτήθηκε τέσσερις ημέρες πριν από το μακελειό.
Ο Ράμος πυροβόλησε και τη γιαγιά του πριν ξεκινήσει την επίθεση στο σχολείο, έριξε το όχημά του σε ένα χαντάκι και ταμπουρώθηκε μέσα σε μια τάξη, όπου έγινε το μακελειό. Τα κίνητρά του, πάντως, παραμένουν άγνωστα. 
Η πόλη και το σχολείο

Το Ουβάλντε βρίσκεται περίπου 90 μίλια δυτικά του Σαν Αντόνιο και στα ανατολικά των συνόρων των ΗΠΑ με το Μεξικό. Το σχολείο Ρομπ έχει περίπου 500 μαθητές με το 90% να είναι ισπανόφωνοι, ενώ το 81% ανήκουν σε χαμηλότερες οικονομικά τάξεις.
Η πόλη έχει περίπου 25.000 πληθυσμό.
Το αίμα κυλάει

Μόνο μέσα στο 2022 στις ΗΠΑ έχουν καταγραφεί 213 περιστατικά μαζικών επιθέσεων, με το μακελειό στο Τέξας να είναι το 30ο περιστατικό σε σχολείο ανηλίκων.
Οι μαζικές επιθέσεις είναι… περισσότερες από τις ημέρες που έχουμε διανύσει σε αυτή τη χρονιά.
Η σφαγή της Τρίτης είναι η χειρότερη που έχει καταγραφεί σε σχολείο μετά το 2012, όταν 26 παιδιά και ενήλικες δολοφονήθηκαν στο σχολείο Σάντι Χουκ.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: