27.5.22

Κλειστά χαρτιά κρατά ο Τσίπρας...


Ακόμη και όσα στελέχη συνάντησαν χθες το μεσημέρι στη Βουλή τον Αλέξη Τσίπρα μετά την ομιλία του για τον κλιματικό νόμο στην Ολομέλεια δεν κατάφεραν να καταλάβουν ποια είναι τα σχέδιά του για την κάλυψη των θεσμικών οργάνων του κόμματος.

Δύο εικοσιτετράωρα πριν από τη συνεδρίαση της νέας Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ο... Αλέξης Τσίπρας κρατάει κλειστά τα χαρτιά του και περιορίζεται κατά τις πληροφορίες απλώς στο να ακούει χωρίς να σχολιάζει. Μάλιστα, χθες το βράδυ παρακολούθησε μαζί με την Όλγα Γεροβασίλη μουσική παράσταση αφιερωμένη στον Μάνο Λοΐζο με αφορμή τα 40 χρόνια από το θάνατό του και ερμηνεύτρια την Ελεονώρα Ζουγανέλη ακολουθώντας ένα τυπικό πρόγραμμα υποχρεώσεων.

Την Κυριακή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία αναμένεται να ανακοινώσει την πρότασή του για τον γραμματέα του κόμματος αλλά και τον αναπληρωτή γραμματέα. Με βάση τις καταστατικές αλλαγές σε όλους τους θεσμικούς ρόλους του κόμματος με εξαίρεση τη θέση του προέδρου ορίζεται και αναπληρωτής του άλλου φύλου. Έτσι, αυτό που θεωρείται βέβαιο είναι ότι εφόσον ο γραμματέας είναι άνδρας θα εκλεγεί και αναπληρώτρια γραμματέας ή το αντίστροφο. Δηλαδή εάν ο γραμματέας είναι γυναίκα θα έχει αναπληρωτή γραμματέα κάποιον άνδρα.

Ο Αλέξης Τσίπρας την Κυριακή αναμένεται να προτείνει και τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν την νέα Πολιτική Γραμματεία του κόμματος η οποία θα απαρτίζεται είτε από 31 είτε από 41 μέλη. Από την Πολιτική Γραμματεία θα συγκροτηθεί και μία μικρότερη πολιτική ομάδα στελεχών, μία «task force» που θα συνεδριάζει σε τακτική βάση και επί της ουσίας θα χαράσσει την στρατηγική του κόμματος. Θα είναι το πολιτικό διευθυντήριο του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία στην πορεία προς τις εκλογές.

Οι μέχρι τώρα πληροφορίες δείχνουν πως αλλαγές σε επίπεδο τομεαρχών και καθηκόντων στη Βουλή δεν θα γίνουν, εκτός εάν χρειαστεί να αναπληρωθεί κάποια θέση λόγω εσωτερικών ανακατατάξεων...

Βούλα Κεχαγιά

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: