18.5.22

Συκοφάντησε τον ΣΥΡΙΖΑ...


Σε επιχείρηση δυσφήμισης του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία μέσα στο Κογκρέσο κατέφυγε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος επί σχεδόν 45 λεπτά δεν έκανε την παραμικρή... ονομαστική αναφορά στην Τουρκία. Ο πρωθυπουργός μίλησε για λαϊκισμό που όπως είπε στοίχισε ακριβά στη χώρα, ενώ εξαπέλυσε επίθεση στα social media, προκαλώντας ερωτήματα για τις προθέσεις του.

Συγκεκριμένα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι «οι δημοκρατίες μας απειλούνται από τις σειρήνες των λαϊκιστών οι οποίοι προσφέρουν εύκολες λύσεις σε περίπλοκα ζητήματα. Στην Ελλάδα μιλάμε με βάση την εμπειρία μας. Πληρώσαμε βαρύ τίμημα ακούγοντάς τους» ισχυρίστηκε, δείχνοντας προς την αξιωματική αντιπολίτευση.

Στη συνέχεια μίλησε για την ανάγκη «μετασχηματισμού» των social media για να μην είναι «διαβρωτικά»: «Παντού στον κόσμο, στις ΗΠΑ, στην Ελλάδα, στην Ευρώπη, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πολώνουν τον δημόσιο διάλογο, μεταμορφώνουν τη δημόσια σφαίρα σε μία σύγχρονη μορφή όπου εμείς μιλούμε διαφορετικές γλώσσες και μόνο ακούμε εκείνους που έχουν την ίδια άποψη με εμάς».

«Πρέπει να ενδυναμώσουμε τους δημοκρατικούς μας θεσμούς έτσι ώστε να αντιμετωπίσουμε τις αιτίες του θυμού και της δυσπιστίας εκ μέρους των πολιτών. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε τις εισοδηματικές ανισότητες χωρίς να χάσουμε τον δυναμισμό των ανοικτών μας οικονομιών. Πρέπει να μετασχηματίσουμε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ώστε να είναι λιγότερο διαβρωτικά».

Υπενθυμίζεται ότι τον Μάρτιο του 2021 ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στη Βουλή είχε δείξει τις προθέσεις του, καθώς είχε επιτεθεί στους νέους και στα social media. «Δημιουργούν στεγανά, στεγανά έντασης, όχι στεγανά διαλόγου. Στεγανά τα οποία ανατροφοδοτούν τα στερεότυπα τα οποία ήδη έχουν. Από τη μία και από την άλλη πλευρά. Κι αυτό είναι κακό για τη δημοκρατία μας, είναι κακό για το επίπεδο του διαλόγου μας» είχε αναφέρει μεταξύ άλλων...

avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: