25.5.22

Σαν αποχαιρετισμός...


Η ομιλία του Ευάγγελου Βενιζέλου στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ είχε πολλά ενδιαφέροντα σημεία. Ο πρώην πρόεδρος εστίασε στα θέματα εξωτερικής πολιτικής και στην οικονομία, ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που χειροκροτήθηκε από το κοινό. 

Η ομιλία του πάντως έμοιαζε περισσότερο με... αποχαιρετιστήρια εμπρός στο κοινό του ΠΑΣΟΚ, καθώς σε κανένα σημείο δεν προέταξε κομματικό φρόνημα, δεν είπε πουθενά «το κόμμα μας» ή «η παράταξή μας». 

Το καλύτερο ήταν στο κλείσιμο της ομιλίας, που έγινε με ένα στεγνό «γεια σας». Αλλοι λένε πως έτσι κλείνει πάντα ο Βενιζέλος τις ομιλίες του, άλλοι όμως σχολίασαν πως το «γεια σας» ήταν κυριολεκτικό, καθώς ο Βενιζέλος δεν θεωρεί πως θα έχει ξανά στην πολιτική του καριέρα κομματικό ρόλο.

Επισκέπτες

Η παρουσία όλων των παλαιών στελεχών της παράταξης στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ εμπεριείχε πάντως ένα ισχυρό μήνυμα ενότητας. Αλλά μέχρι εκεί. 

Εμπειρος παρατηρητής μού είπε πως οι περισσότερες παρουσίες των παλαιών στελεχών δεν είχαν ύφος επαναδραστηριοποίησης, αλλά περισσότερο παραταξιακού χρέους. 

Ο ίδιος ο Ανδρουλάκης άλλωστε φρόντισε να το δείξει με την ομιλία του, όπου οι αναφορές του ήταν περισσότερο ιστορικές, βάζοντας με εύσχημο τρόπο διαχωριστικές γραμμές στο χθες και στο σήμερα...

Θεωρείο - Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια: