19.5.22

Τα «σύννεφα» πάνω από τη σαρωτική επικράτηση των προεδρικών...


Μπορεί τα ποσοστά που δίνουν οι ίδιοι οι ενδιαφερόμενοι να κυμαίνονται από το 75%- 25% έως το 80%- 20%, ωστόσο κανείς δεν αμφισβητεί ότι η νέα Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία είναι πραγματικά νέα σε πρόσωπα και ισορροπίες.

Η σαρωτική επικράτηση των... προεδρικών τάσεων, με κυρίαρχη την Κίνηση Μελών, αποδεικνύεται κι από το ότι τα μέλη της Κ.Ε. που ανήκουν στην εσωκομματική αντιπολίτευση της Ομπρέλας στην καλύτερη περίπτωση να αριθμούν τους 75, ξεκινώντας από τους 60 στους 300.

Στην Αττική το τελικό αποτέλεσμα ενδεχομένως να είναι οριακά καλύτερο για την Ομπρέλα, αφού σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece αγγίζει και το 30%, με «άντρο» της τη Δυτική Αττική.

Αυτό, ωστόσο, δεν σημαίνει πως ο «ουρανός» είναι καθαρός στο προεδρικό στρατόπεδο, όπου υπάρχει και γκρίνια για το ότι, σε αντίθεση με την Ομπρέλα που κινήθηκε σε «μπλοκ» στηρίζοντας όλους τους υποψηφίους της με μαζική σταυροδότηση, ακολουθήθηκαν από ορισμένους προσωπικές στρατηγικές ώστε να καταλάβουν τις υψηλότερες θέσεις στην ψηφοφορία.

Κάποιοι, μάλιστα, σημειώνουν στο CNN Greece πως δεν θα πρέπει να εκπλαγούμε αν στο προσεχές μέλλον δούμε προεδρικές τάσεις όπως η ΡΕΝΕ, η Γέφυρα ή η κίνηση την οποία έχουν συγκροτήσει Τζανακόπουλος- Αχτσιόγλου- Χαρίτσης- Ηλιόπουλος και σία να αποκτήσουν τη δική της η καθεμία αυτόνομη δυναμική για ιδεολογικούς λόγους ή κι ορμώμενοι ορισμένοι από προσωπικές φιλοδοξίες.

Την εσωκομματική του σημασία έχει και το τελικό αποτέλεσμα για τις αλλαγές στο καταστατικό για τις οποίες τόσος θόρυβος είχε προκληθεί την τελευταία ημέρα του συνεδρίου.

Το 65%- 35% υπέρ των αλλαγών δεν αφήνει ικανοποιημένη την προεδρική πλευρά αφού από το σώμα των 4.881 συνέδρων- ψηφοφόρων έλειπε μια σημαντική μάζα 1.700 περίπου με συνέπεια να μην καταγραφεί το 74%- 26% του συνεδρίου.

Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί πως η άτυπη μάχη της Έφης Αχτσιόγλου και της Ρένας Δούρου για την πρωτιά στην Κεντρική Επιτροπή, με νικήτρια την πρώτη, αναμένεται να επαναληφθεί στις βουλευτικές εκλογές, αφού οι πληροφορίες θέλουν τις δύο «σιδηρές» κυρίες του ΣΥΡΙΖΑ να κατεβαίνουν υποψήφιες στη Δυτική Αθήνα...

Γιάννης Συμεωνίδης

cnn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: