17.5.22

Η «επόμενη μέρα» στον ΣΥΡΙΖΑ...


Στην «επόμενη ημέρα» και την άμεση αξιοποίηση της οργανωτικής του μεγέθυνσης μετά το αποτέλεσμα των εκλογών της 15ης Μάη στρέφει το βλέμμα ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας, Σήμερα αναμένεται να ανακοινωθούν τα ονόματα των 300 στελεχών που θα απαρτίζουν την Κεντρική Επιτροπή του κόμματος.

«Ο μετασχηματισμός, η... ανανέωση, η ανασυγκρότηση του κόμματος ξεκινάει τη Δευτέρα» είχε δηλώσει ο Αλέξης Τσίπρας σε μία από τις τελευταίες προεκλογικές τηλεοπτικές συνεντεύξεις του, και οι πληροφορίες θέλουν να το …εννοεί. Έτσι λοιπόν το επόμενο διάστημα στόχος του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, που ανανέωσε με εμφατικό τρόπο την εμπιστοσύνη προς το πρόσωπο του, είναι η αντιστοίχηση του κομματικού με τον κοινωνικό ΣΥΡΙΖΑ. Στο πλαίσιο αυτό θα υπάρξουν πιθανότατα και αλλαγές προσώπων σε θέσεις και τομείς ευθύνης. Πάντα - φυσικά- στο πλαίσιο της άτυπης προεκλογικής περιόδου στην οποία ήδη βρίσκεται η χώρα και με στόχο την διεκδίκηση της πρωτιάς στην επερχόμενη κάλπη της απλής αναλογικής.

Ό άμεσος πολιτικός – οργανωτικός στόχος πάντως, όπως έχει πει ο Αλέξης Τσίπρας είναι «η σύνδεση του κομματικού δυναμικού με τους βασικούς ιστούς της κοινωνίας». Πράγμα που σημαίνει – σύμφωνα πάντα με τις δηλώσει του προέδρου του κόμματος- «ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να είναι μέσα στα κινήματα. Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να είναι μέσα στα συνδικάτα. Ο ΣΥΡΙΖΑ και τα μέλη του πρέπει να είναι μέσα στους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, στους πολιτιστικούς συλλόγους, στη νέα γενιά, στα πανεπιστήμια, εκεί που ζει και αναπνέει η κοινωνία την οποία θέλουμε να εκφράσουμε».

Όσον αφορά την λειτουργία του κόμματος, ένα από τα ζητούμενα στην νέα κατάσταση για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι και η διαμόρφωση ενός λειτουργικού «ψηφιακού κόμματος». Πρόκειται για ένα ζήτημα που στην Κουμουνδούρου θεωρείται μεγάλης σημασίας. Με το σκεπτικό ότι θα δώσει την δυνατότητα σε κοινωνικές ομάδες που είναι αποκλεισμένες από την πολιτική δράση για αντικειμενικούς λόγους να μετάσχουν. Θυμίζουμε πως ο Αλέξης Τσίπρας έχει μιλήσει αρκετές φορές δημόσια για τους νέους ανθρώπους που λόγω των δύσκολων συνθηκών στην αγορά εργασίας αναγκάζονται να εργάζονται πολλές ώρες και έχουν ταυτόχρονα οικογενειακές υποχρεώσεις...

Γεράσιμος Λιβιτσάνος 

news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: