28.5.22

Βρόμικο σχέδιο...


Στο σκηνικό της περασμένης Πέμπτης, όπου ένας νεαρός φοιτητής τραυματίστηκε σοβαρά, δεν υπάρχουν ούτε βαριοπούλες, ούτε μολότοφ, ούτε καν αστυνομικοί που να κινδυνεύουν από κάποιον. Υπάρχουν 20 παιδιά με ένα πανό απέναντι σε μια διμοιρία των ΜΑΤ και μια... χειροβομβίδα κρότου - λάμψης που εκτοξεύεται σε ευθεία βολή από απόσταση 2 μέτρων.

Αυτό δείχνει ότι οι συγκεκριμένοι αστυνομικοί έδρασαν χωρίς να ενδιαφέρονται για τη σωματική ακεραιότητα των φοιτητών. Και συνιστά κατάφωρη, παράνομη και εξαιρετικά επικίνδυνη παράβαση καθήκοντος. Είναι καθαρά θέμα τύχης το ότι οι σοβαρές ζημιές που έπαθε το παιδί δεν ήταν σοβαρότατες.

Αλλά αυτό δεν δείχνει να ανησυχεί την κυβέρνηση. Αντίθετα, χρησιμοποιεί την ευκαιρία για να ανεβάσει τους τόνους απέναντι στην αντιπολίτευση. Με τη βοήθεια, βεβαίως, των ΜΜΕ της λίστας Πέτσα, που στρογγυλεύουν τα γεγονότα, ώστε να τα παρουσιάσουν από την πλευρά που τους βολεύει.

Αυτά συμβαίνουν επειδή η κυβέρνηση, κολλημένη στον τοίχο και σοβαρότατα εκτεθειμένη από τη συμπαιγνία με τις εταιρείες ενέργειας σε βάρος ολόκληρης της κοινωνίας, προσπαθεί να βρει διέξοδο στην ένταση.

Την προκαλεί και την υποδαυλίζει ελπίζοντας ότι θα πάρει μαζί της τους φιλήσυχους νοικοκυραίους, που μπροστά σε μια ενδεχόμενη αναταραχή θα ξεχάσουν τον εμπαιγμό που υφίστανται, την κοροϊδία με το ρεύμα και την ακρίβεια, τα κυβερνητικά εγκλήματα με την πανδημία.

Είναι ένα βρόμικο σχέδιο. Και είναι καταδικασμένο. Κανείς δεν σώθηκε παίζοντας βρόμικα. Και θα το καταλάβουν σύντομα...

H ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: