19.5.22

Στήριξη ΣΥΡΙΖΑ στο… «συνδικαλιστικό φακέλωμα» Χατζηδάκη!...


Η συμμαχία των συνδικαλιστικών δυνάμεων ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ στο προεδρείο της ΕΣΗΕΑ και του ΕΔΟΕΑΠ ανησυχεί για το αποτέλεσμα της προσφυγής του ΕΚΑ και πρωτοβάθμιων σωματείων στο Συμβούλιο της Επικρατείας ενάντια στο συνδικαλιστικό φακέλωμα Χατζηδάκη μέσω... του ΓΕΜΗΣΟΕ. 

Με ευθύνη της συμμαχίας αυτής, η ΕΣΗΕΑ είναι η πρώτη ένωση δημοσιογράφων που βιάστηκε να εγγραφεί στο ΓΕΜΗΣΟΕ, με απώτερο στόχο, όπως αποκάλυψε η στήλη, την ένταξή της στις κρατικές επιδοτήσεις.

Το θέμα της ένταξης στο ΓΕΜΗΣΟΕ εκκρεμεί προς απόφαση στην ΠΟΕΣΥ και στις άλλες συνδικαλιστικές ενώσεις, ενώ η νομική υπηρεσία της ΕΣΗΕΑ άλλαξε στάση και γνωμοδότησε υπέρ της αναμονής της απόφασης του ΣτΕ. 

Η ηγεσία ωστόσο της ΕΣΗΕΑ, στην οποία ο αντιπολιτευόμενος στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μετέχει με τρεις στις έξι έδρες της πλειοψηφίας, πρακτικά στηρίζει με κάθε μέσο την εφαρμογή του «νόμου Χατζηδάκη» και δηλώνει πεπεισμένη πως τα άλλα σωματεία θα χάσουν την προσφυγή! 

Στο επίκεντρο βέβαια βρίσκεται η διαδικασία των ηλεκτρονικών εκλογών που έγιναν πρόσφατα στο ασφαλιστικό ταμείο του ΕΔΟΕΑΠ, για τις οποίες κανείς δεν μπορεί να προδικάσει την εξέλιξη, εάν το ΣτΕ αποφασίσει πως ο «νόμος Χατζηδάκη» είναι παράνομος και πρέπει να αλλάξει…
 
typologies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: