27.5.22

Ειδήσεις...


"
Μια παράλληλη ιστορία με εκείνη του φωτορεπόρτερ Μανόλη Κυπραίου..."...
Ενα αγόρι βρισκόταν αιμόφυρτο χθες στον δρόμο όταν γι’ άλλη μια φορά κάποιος αστυνομικός με σοβαρά θέματα συμπεριφοράς έριξε με ευθεία βολή μια βομβίδα κρότου λάμψης. Σύμφωνα με τους γιατρούς, το αγόρι έχασε την ακοή από το ένα του αυτί. Μια παράλληλη ιστορία με εκείνη του φωτορεπόρτερ Μανόλη Κυπραίου, όταν... κάποια χρόνια πριν η ίδια αστυνομική βία τον άφηνε με σοβαρά προβλήματα ακοής, με το Ελληνικό Δημόσιο –τρομάρα του– να κάνει τα πάντα για να μην τον αποζημιώσει.

Η φωτογραφία του αιμόφυρτου παιδιού έπαιξε αρκετά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά ουδόλως στους περισσότερους ενημερωτικούς ιστότοπους. Και καλά η φωτογραφία, σε πολλούς εξ αυτών δεν έπαιξε καν η είδηση. Σε αντίθεση βέβαια με την ανακοίνωση τόσο της Ν.Δ. που επιτέθηκε στην αξιωματική αντιπολίτευση για το θέμα, όσο κι εκείνη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, που λίγες ώρες νωρίτερα είχε χάσει ένα εξάχρονο παιδί μέσα απ’ τα χέρια του, καθώς εκείνο βρισκόταν ήδη στη Νορβηγία. Και τι ειπώθηκε ως δικαιολογία; Για το παιδί χρησιμοποιήθηκε το διαβατήριο άλλου παιδιού και όχι κάποιο πλαστό, γι’ αυτό και δεν σήμανε συναγερμός στο αεροδρόμιο! Σωστά; Ποιος κοιτάζει αν η φωτογραφία του διαβατηρίου ταιριάζει με το πρόσωπο που τη φέρει και ειδικά όταν έχει σημάνει συναγερμός για την απαγωγή ενός εξάχρονου παιδιού;

Κατά τα λοιπά, τόσο ο Economist στο τελευταίο του τεύχος όσο και η Deutsche Welle επανήλθαν με ανησυχητικά δημοσιεύματα για την ελευθερία του Τύπου στη χώρα μας. Η κυβέρνηση, πάλι, διαρρηγνύει τα ιμάτιά της, την ώρα που τα υπόδουλα μέσα θάβουν τις μη βολικές ειδήσεις γι’ αυτήν, τη μία μετά την άλλη.

Δημήτρης Τερζής

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: