16.5.22

Πρώτη απ' όλους...


Aπό τα πρώτα αποτελέσματα στις τρεις πρώτες θέσεις στην Αττική, όπου εκλέγονται τα μισά μέλη της Κεντρικής Επιτροπής (150) και από τις κάλπες των 72 δήμων και των 7 δημοτικών διαμερισμάτων θα εξαχθούν τα βασικά πολιτικά συμπεράσματα, βρίσκονται τρεις γυναίκες. Η Έφη Αχτσιόγλου, η... Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και η Ρένα Δούρου.

 Στην τετάρτη θέση δεν είναι κάποιος από τους "επωνύμους" το ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ο εργατολόγος Διονύσης Τεμπονέρας, γιός του καθηγητή Νίκου Τεμπονέρα, που δολοφονήθηκε το 1991 στην Πάτρα από τον πρόεδρο της τοπικής ΟΝΝΕΔ Γιάννη Καλαμπόκα. Ακολουθούν οι Νίκος Παππάς, Γιάννης Ραγκούσης και Χρήστος Σπίρτζης και έπονται ο γραμματέας του κόμματος Δημήτρης Τζανακόπουλος και Νάσος Ηλιόπουλος. 

Στις δύο επόμενες θέσεις, τη δέκατη και την ενδέκατη βρίσκονται οι δύο Νίκοι της Ομπρέλας, ο Βούτσης και ο Φίλης. Στην εικοσάδα βρίσκονται ο άτυπος επικεφαλής των 53 Ευκλείδης Τσακαλώτος και το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Στέφανος Τζουμάκας. Εξυπακούεται πως η σειρά είναι ενδεικτική και από μικρό δείγμα αυτών που ψήφισαν για Κεντρική Επιτροπή. 

Κατά συνέπεια η σειρά μπορεί να αλλάξει. Και πιθανότατα αυτό θα συμβεί. Θυμίζουμε ότι η καταμέτρηση για ΚΕ σταμάτησε στις 03:00 μετά τα μεσάνυχτα επειδή ο όγκος της σταυροδοσίας ήταν υπερβολικά μεγάλος και τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής είχαν ως προτεραιότητα την καταμέτρηση των ψήφων για τον Πρόεδρο. 
Πριν λίγο άρχισαν να καταμετρούν ξανά τα ψηφοδέλτια και ενδεχομένως μέχρι το βράδυ η διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί, αλλά δεν είναι σίγουρο ότι θα δημοσιοποιηθεί και το αποτέλεσμα αφού θα υπάρξει, όπως εκτιμάται, πλήθος ενστάσεων κάτι που μάλλον είναι αναμενόμενο λόγω των πολλών και διαφορετικών ποσοστώσεων που έχουν τεθεί για την εκλογή των μελών της Κεντρικής Επιτροπής...

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: