26.5.22

Οι σκέψεις για Πολιτική Γραμματεία...


...και οι «ταχυδρόμοι» του Τσίπρα...

Στη συγκρότηση μιας Πολιτικής Γραμματείας 31 μελών προσανατολίζεται κατά τις πληροφορίες ο Αλέξης Τσίπρας. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία αναμένεται να παρουσιάσει την πρότασή του για τα μέλη που θα πλαισιώσουν το νέο πολιτικό όργανο στην συνεδρίαση της... Κεντρικής Επιτροπής την ερχόμενη Κυριακή. 

Σε σχέση με τον γραμματέα του κόμματος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν έχει διασαφηνίσει ακόμη τις προθέσεις του. Ένα από τα σενάρια που διακινούνται αφορά στην επανεκλογή του σημερινού γραμματέα Δ. Τζανακόπουλου, χωρίς όμως να μπορεί κανείς να αποκλείσει και μία πρόταση-έκπληξη από την πλευρά του Αλέξη Τσίπρα.

Ενδεχομένως οι αποφάσεις του να παρουσιαστούν ως ένα συνολικό πακέτο για την κάλυψη των θέσεων του γραμματέα και της νέας Πολιτικής Γραμματείας αλλά και τις αρμοδιότητες που θα δοθούν στα στελέχη. Υπ’ αυτήν την έννοια έχει τη σημασία του το εάν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα θελήσει να προχωρήσει σε αλλαγές και στους τομεάρχες της Κοινοβουλευτικής Ομάδας είτε δίνοντας νέες αρμοδιότητες είτε αναβαθμίζοντας κι άλλους βουλευτές. Σε μία τέτοια περίπτωση θα μπορούσαν να υπάρξουν αλλαγές και σε επίπεδο κοινοβουλευτικών εκπροσώπων του κόμματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες παράλληλα με την Πολιτική Γραμματεία του κόμματος θα συγκροτηθεί κι ένα μικρότερο πολιτικό όργανο, ένα “διευθυντήριο” που θα χαράσσει και την στρατηγική του κόμματος.

Χθες το βράδυ εστάλη μαζικό sms με ηλεκτρονικό τρόπο προς τα μέλη του κόμματος για τη συμμετοχή τους στις πρόσφατες εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και ειδικότερα για την εκλογή του Προέδρου. Το μήνυμα αναφέρει: “Σε ευχαριστώ από καρδιάς για τη συμμετοχή στις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. 152.193 ταχυδρόμοι στείλαμε μήνυμα πολιτικής αλλαγής. Θα προχωρήσουμε μαζί για τη νίκη”. Ως αποστολέας του ηλεκτρονικού μηνύματος εμφανίζεται ο Αλέξης Τσίπρας.

Το μήνυμα αφενός επιχειρεί να κρατήσει κοντά τα νέα μέλη του κόμματος κι αφετέρου να μεταδώσει μήνυμα πολιτικής αλλαγής και νίκης στις εκλογές. Συνδέεται δε με την αναφορά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ότι τα εκλογικά τμήματα έπρεπε να μετατραπούν σε “ταχυδρομεία” για να στείλουν στην κυβέρνηση πίσω τον λογαριασμό της τριετίας. Εξ ου και η αναφορά στα μέλη-ταχυδρόμους...

Βούλα Κεχαγιά

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: