18.5.22

Βαρέλι δίχως πάτο...


Η διαδικτυακή ενημέρωση είναι βαρέλι δίχως πάτο. Θέλει θέματα κάθε ώρα, κάθε στιγμή. Τα «πουλάει» σε ένα κοινό που σκρολάρει ψάχνοντας συνεχώς και μετά ξανατρέχει για να βρει άλλα και να τα «ξαναπουλήσει». 

Έτσι αναγκάζεται ακόμα και να κατασκευάσει θέματα ή να τα ξεθάψει από την... επικαιρότητα περασμένων χρόνων, να τα αναγομώσει σαν λάστιχα αυτοκινήτων και να τα λανσάρει σαν καινούρια περνώντας κάθε όριο θράσους. 

Όπως, για παράδειγμα, έκανε ένα από τα κορυφαία σε επισκεψιμότητα σάιτ της χώρας, το in.gr. Το οποίο στις 17 Μαΐου 2022 παρουσίασε ένα θέμα για τον Γιώργο Μαρίνο που είχε βγει στο διαδίκτυο στις 18 Ιουλίου του 2019. Και το παρουσίασε με ΚΑΝΕΝΑ νεότερο στοιχείο!

Το πιο παλιό μεγάλο ειδησεογραφικό σάιτ έγραψε για τον άνθρωπο που συντρέχει στην αυτοαπομόνωσή του τον καλλιτέχνη, για την Άννα Φόνσου που έστειλε επιστολή στην άλλοτε υπουργό Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου, για την έκκληση της ηθοποιού στον άνδρα που τον βοηθάει να της πει πού βρίσκεται κ.ά. 

Το σπουδαίο in.gr, δηλαδή, δημοσίευσε τώρα ό,τι ακριβώς είχε ειπωθεί, γραφτεί και συμβεί πριν από τρία χρόνια περίπου. Και, βέβαια, ο τίτλος τού αναπαλαιωμένου ρεπορτάζ για το «αυτός είναι ο άνδρας που τον κρατά "απομονωμένο"» δεν έχει καμιά σχέση με το κείμενο. Πουθενά δεν λέει ποιος είναι. Πουθενά δεν υπάρχει κάτι καινούργιο.

harddog-sport.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: