19.5.22

Πολιτικό «λιβάνισμα» Πάγκαλου στον Μητσοτάκη...


Από τον Ιανουάριο του 2022 είχε να κάνει ανάρτηση στο twitter o πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Θόδωρος Πάγκαλος. Και «μίλησε»... τώρα για τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και την συνάντησή του με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν.

Τον… ενέπνευσε η ομιλία του Έλληνα πρωθυπουργού στην Κοινή Σύνοδο της Γερουσίας και της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ.

Στις 8.30 το βράδυ της Τρίτης (17.5.2022) έγραψε στο twitter: «Εμπνευσμένη ομιλία. Συγχαρητήρια @kmitsotakis».

Άλλωστε στη δεξιόστροφη πορεία του, ο ίδιος ο Θόδωρος Πάγκαλος δεν έχει αποφύγει να δηλώσει ότι ψήφισε το 2015 τη ΝΔ και αργότερα (2018) να διευκρινίζει ότι για τρίτη φορά θα ψηφίσει ΝΔ τότε ενόψει των εκλογών του 2019.

Λίγες ημέρες πριν αρχίσουν οι εργασίες του συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ (20-22 Μαΐου 2022), μόνο τυχαία δεν μπορεί να θεωρηθεί η έκφραση θαυμασμού προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την ομιλία του στις ΗΠΑ. Το ιδρυτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, βουλευτής, πρώην υπουργός όλων των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ μέχρι το 2012, εκ των λεγόμενων Σημιτικών, και αντιπρόεδρος στις κυβερνήσεις του Γιώργου Παπανδρέου και του Λουκά Παπαδήμου.

Η Χαριλάου Τρικούπη δεν εκπλήσσεται. Όμως η παρέμβαση Πάγκαλου δεν περνά απαρατήρητη κυρίως από όσους εκλαμβάνουν τέτοιες φιλοφρονήσεις σαν πολιτική «ζύμωση» με πολλούς αποδέκτες και από όσους κάνουν την εκτίμηση για επερχόμενες, αργά ή γρήγορα, μελλοντικές συγκυβερνήσεις, «δύσκολες» και «ετερόκλητες», λόγω όξυνσης της οικονομικής κρίσης ή και εξελίξεων στα εθνικά.

Πάντως, δεν έχει περάσει καιρός από τότε που ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης πρόβαλε ως γραμμή πλεύσης της Χαριλάου Τρικούπη για να ελιχθεί στα περί μετεκλογικών συνεργασιών ότι «πρωθυπουργική καρέκλα» ας μην περιμένουν να δουν Μητσοτάκης-Τσίπρας από το το ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ, ζητώντας την ψήφο των πολιτών για να αλλάξουν υπέρ του οι εκλογικοί συσχετισμοί απέναντι στον δικομματισμό ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ. Ορισμένοι που κρίνουν ως «αμετροεπείς» αυτές τις αναφορές και κυρίως όσοι θέλουν να «φουσκώσουν» , τα «γαλάζια» πανιά της κυβέρνησης για την επόμενη μέρα, εντός και εκτός της Χαριλάου Τρικούπη, δεν σταματούν το «λιβάνισμα» στη ΝΔ...

Παναγιώτα Μπίτσικα

documentonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: