24.5.22

Το δυσβάσταχτο κόστος ζωής, προμετωπίδα για τον ΣΥΡΙΖΑ...


Τα ζητήματα που αφορούν την ακρίβεια αλλά και συνολικά το κόστος ζωής θα συνεχίσει να έχει πρώτα στην «ατζέντα» του ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας. Στην Κουμουνδούρου εντοπίζουν την απουσία βούλησης από την κυβέρνηση να δώσει ουσιαστικές απαντήσεις σε όσα πραγματικά απασχολούν την κοινωνία, διαπιστώνοντας παράλληλα «χώρο» για... την ανάδειξη των εναλλακτικών προτάσεων που πρεσβεύει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα επιδιώξει την διατήρηση της άμεσης σχέσης με τον κόσμο που αναπτύχθηκε κατά την διάρκεια της προσυνεδριακής περιόδου συνεχίζοντας τις περιοδείες σε γειτονιές. Όπως επίσης την συζήτηση και το διάλογο με τους κοινωνικούς φορείς που εκφράζουν την απόγνωση των κοινωνικών στρωμάτων απέναντι στους φουσκωμένους λογαριασμούς της ΔΕΗ, τους μικρούς μισθούς και τις ανατιμήσεις. Την Παρασκευή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να έχει συνάντηση με την τριτοβάθμια οργάνωση των εμπόρων (ΕΣΕΕΕ), εκτιμώντας ότι η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα πλήττεται όπως και η υπόλοιπη κοινωνία.

Χαρακτηριστικά σε πρόσφατη ραδιοφωνική του συνέντευξη ο Αλέξης Τσίπρας αποτιμώντας τις περιοδείες του ανέφερε πως «συνομίλησα με ανθρώπους του εμπορικού κόσμου, με καταστηματάρχες, με τη μικρομεσαία τάξη αλλά και με αδύναμους ανθρώπους. Είναι μεγάλο το βάρος που βιώνει αυτή τη στιγμή η ελληνική κοινωνία. Οι περισσότεροι απ’ αυτούς μου έλεγαν ότι «αυτό δεν το ζήσαμε ούτε στα χρόνια των μνημονίων».

Διότι εδώ είναι ένας συνδυασμός, είναι και το φούσκωμα των λογαριασμών, που είναι τρομακτικό φούσκωμα, μιλάμε για τρεις φορές επάνω. Είναι όμως και η μείωση του τζίρου για τους καταστηματάρχες, είναι και η συσσώρευση χρεών. Και για τους εργαζόμενους, οι συνθήκες εκείνες όπου πραγματικά διαμορφώνουν, θα το πω έτσι, εργασιακό μεσαίωνα, ανυπαρξία ελέγχων. Χαμηλοί μισθοί καθηλωμένοι». 

Επισήμανε μάλιστα ότι «ο πυρήνας της κριτικής που ασκούμε στην κυβέρνηση έχει να κάνει με τη στρατηγική της και με την, τη στάση της απέναντι στην ανάγκη για κρατική παρέμβαση για να αντιμετωπιστεί η κρίση. Έχει να κάνει δηλαδή με το ότι η κυβέρνηση αυτή είναι εμμονικά νεοφιλελεύθερη»...

news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: