20.5.22

«Με πυροβόλησαν και έπεσα κάτω προσποιούμενος πως είμαι νεκρός»...


Ρεπορτάζ των NYT με βίντεο και μαρτυρίες 
για εκτελέσεις από Ρώσους στη Μπούτσα...
Εκτενές ρεπορτάζ με βίντεο και μαρτυρίες παρουσιάζουν οι New York Times υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για λεπτομέρειες που μπορεί να στοιχειοθετήσουν τη διάπραξη εγκλημάτων πολέμου από Ρώσους στρατιώτες κατά αμάχων.

Η εφημερίδα παρουσιάζει... εικόνες από τη Μπούτσα, την πόλη στα περίχωρα του Κιέβου, όπου, σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές, αποκαλύφθηκαν οι πρώτες εικόνες φρίκης του πολέμου με μαζικές εκτελέσεις πολιτών από τα ρωσικά στρατεύματα.

Ρώσοι αλεξιπτωτιστές υπό την απειλή όπλου μεταφέρουν μια ομάδα ανθρώπων σε έναν δρόμο της πόλης και, όπως αναφέρει η εφημερίδα, αυτή ήταν η τελευταία φορά που εθεάθησαν ζωντανοί.


«Με πυροβόλησαν και έπεσα κάτω προσποιούμενος πως είμαι νεκρός» αναφέρει ο 43χρονος Ιβάν Σκίμπα, ο μοναδικός επιζών από τις καταγγελλόμενες εκτελέσεις της 4ης Μαρτίου.

Ο Σκίμπα αναφέρει ότι ήταν ένας από τους εννέα άνδρες που συνελήφθησαν από τους Ρώσους αλεξιπτωτιστές και μεταφέρθηκαν σε μια αυτοσχέδια βάση. Έξι από αυτούς, ανάμεσά τους και ο 43χρονος, είχαν λάβει θέσεις σε συγκεκριμένο σημείο ελέγχου κατά τη διάρκεια της ρωσικής προέλασης.

Οι Times αναφέρουν ότι επιβεβαίωσαν τα όσα ανέφερε ο Σκίμπα με υλικό από κάμερα ασφαλείας, ενώ τα άψυχα σώματα των ανδρών καταγράφηκαν και σε βίντεο από drone που τραβήχτηκε στις 5 Μαρτίου.


Δεν υπάρχουν σχόλια: