25.5.22

Δυναμική διαμαρτυρία φοιτητών στην Σύγκλητο του ΑΠΘ...



«Όχι» στην πανεπιστημιακή αστυνομία και την βία των ΜΑΤ βροντοφώναξαν φοιτητές στο πλαίσιο κινητοποίησης έξω από τον χώρο που συνεδριάζει η Σύγκλητος του ΑΠΘ.

Στη σκιά των... πρόσφατων γεγονότων με το όργιο αστυνομικής βίας στο πανεπιστήμιο, μέλη φοιτητικών παρατάξεων διαδήλωσαν αντιδρώντας για την παρουσία αστυνομικών δυνάμεων πέριξ ή μέσα στο campus του ΑΠΘ για την περιφρούρηση της  εκτέλεσης των οικοδομικών εργασιών, οι οποίες συνεχίζονται στην υπό κατασκευή βιβλιοθήκη της Σχολής Θετικών Επιστημών.

Χθες, άλλωστε, κυκλοφόρησε σε κυβερνητικά μέσα διαρροή από την ΕΛ.ΑΣ. με θέμα το «Σχέδιο Βιβλιοθήκη» αναφέροντας ότι πρυτανικές αρχές και αστυνομία είναι σε αγαστή συνεργασία και συνεννόηση μεταξύ τους, είδηση που προκάλεσε σημαντικές αντιδράσεις.

Οι φοιτητές συγκεντρώθηκαν στις σκάλες μεταξύ των ορόφων του Κτιρίου Διοίκησης φτάνοντας έως τον 7ο όροφο που βρίσκεται η αίθουσα της Συγκλήτου και περισσότερο από μία ώρα φώναζαν συνθήματα κατά της εφαρμογής των διατάξεων του νόμου 4777/2021 που αφορούν την εγκατάσταση Ομάδων Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (ΟΠΠΙ) στα ΑΕΙ. Αντιπροσωπεία τους έγινε δεκτή και κατέθεσε στη Σύγκλητο του ΑΠΘ τα αιτήματα των φοιτητικών παρατάξεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: